Konzumálok

Trychydts | | | 2010., augusztus 11., 6:08 | | |

Van új telefonom. A réginek (valami alsó-alsó kategóriás Alcatel a Vodafone forgalmazásában) az akksija már esett hanyatt, repedezett volt a kijelzője, az sms-írás pedig kezdettől fogva egy kínszenvedés volt rajta. Az általam olyannyira kedvelt prediktív szövegbevitel egy vicc volt, ráadásul folyton üzemmódot váltott, amikor nem akartam. A böngészője ugyancsak a kacagtató kategória volt, újabban pedig rászoktam, hogy időnként akkor is ránézzek az e-mailemre, ha nem vagyok gépközelben.

Ennek megfelelően vettem egy Nokia 2730-ast, ami a cégtől már olyannyira megszokott felhasználóbarát kezelésen kívül tudja a 3G-t is, tölthettem le rá Opera Mini-t, amivel a Google-alkalmazások nagyon barátian jönnek be. Plusz külön e-mail kliens is van. Minek ide okostelefon. Egyelőre nagyon szeretem, előfizettem egy 50 megás adatcsomagra is, ha már, pláne, hogy túlszámlázási díj sincsen.

Folytattuk a plázázást édesanyámmal, vettem egy tankhajónyi zoknit, mert a meglevő készlet vészesen olvadozott már, meg nadrágokat. Meg egy új órát, mert a mostohanagyapámtól örökölt Seikoval már nagyon sok baj volt, a telefon után kotorászást soha nem szerettem, na meg én az a fajta vagyok, aki nem átallja kikapcsolni a mobiltelefonját, ha arról van szó. Nagyon szép, masszív, de mégis visszafogott kis Casio — amiket először néztem ki, azok papírvékonyságúak voltak, olyan volt, mintha nem is lenne semmi a kezemen.

Megvettem (2 euróér’) a Shadow Dancert a Steamen, anno ez a kedvenc videójátékom volt.

Ugyancsak beszereztem a Hitman: Blood Money-t az 576 Kbyte-ban. Ez is nagyon olcsó volt, és már nagyon kíváncsi voltam a történet folytatására, plusz még arra is rájöttem, hogy a gépemen is fut. Egyelőre nagyon elégedett vagyok, van egy-két plusz a játékmenetben is, de szépen lassan a sztori is kezd kibontakozni, elég hitmanesen érdekes. Csak nagyon apránként lehet sejteni, hogy miről van/lesz szó, de ha valaki még a rádióadásokra is odafigyel játék közben, akkor azért sejtheti, miről van szó.

Mivel mégiscsak feminista filozófus vagyok, ugyancsak megrendeltem-átvettem a Bookline-on a Férfiasság kódjait. Papíron olvasok, ez csak egy kicsit fura.

Tényleg plázacica lesz belőlem. Most egy darabig már csak kaját veszek, meg könyvet, ha úgy adódik.