Amikor fakanalat vettem a kezembe…

kzt | | | 2008., december 14., 16:53 | | |

Hát, igen az ember lassan rájön hogy az egészséges étel is lehet finom. Nincs tele szénhidráttal, cukorral vagy zsírral és mégis finom. Engem legjobban a szakácskönyvben „Apple Christmas Stuffing”-ként emlegetett töltelék ihletett meg. Alapvetően egy édes töltelék. Van benne szeletelt alma, pici vaj, édesítőszer, fahéj, és szerecsendió. Ezzel göngyöltem fel a spirális nem dagadót, és dobtam be a sütőbe 10 percenként a levével meglocsolgatva. Gyönyörű szép kis piros édes-sós tekercsek sültek ki belőle, amik a gyümölcsös répás salátával, és a narancsos diós káposztás salátával nagyon finomnak bizonyult.

Valójában Try mellett kezdtem el főzni. Akkoriban megismerkedésünkkor, én még csak fél éve laktam a saját apartmanomban egyedül. Ételeim többnyire gyors- vagy félkész kajákból álltak. Esetleg pizza, de a szendvics is nagyon menő volt. Előtte amíg albérletben laktam lelkesen megvettem egy szakácskönyvet hogy akkor most főzés, de edény és további lelkesedés híján megrekedtem a paprikáskrumpli tojásleves kombó szintjén. Ezeket viszont tényleg finoman tudtam elkészíteni.

Aztán jött Try, bevillantott a szakácstudományával – már legelső nap – elkészítette nekem zöldfűszeres palacsinta remekét, én meg irultam pirultam hogy nem vagyok egy főzőzseni. Hát vettem a szakácskönyvet, és hajrá. Következő alkalommal már ő lakmározott elégedetten az én húsmentes töltött tökömből.

Akkoriban ugye húsmentes életet élvén a hússütés mesterségét nem kellett elsajátítanom, de mikor felhagytam ezzel a rossz szokással egy korszakot lezárván két sonkás zsömlével, ezt is kitanultam. De a legjobban akkor is tortákat, és sütiket szeretek kotyvasztani (nem sütni, kotyvasztani!).

„Forralt bor”. Áhh, én nagyon cseles voltam a forralt bort illetően. Végül én voltam az egyetlen, aki nem pirosodott ki és szédült meg kissé. A csel mindössze abból állt hogy én egy bögre helyett, csak fél bögrével ittam, közben ecseteltem Levinek az egyik bevásárlóközpont tetején a korcsolya pálya mellett, milyen frankó kis forralt borokat lehet kapni, hungarocell pohárban egy szelet citromkarikával.

Majd egy másik alkalommal arról, hogy milyen volt a céges karácsony idén (jó!), és hogy mit díszítettünk fel ma (karácsonyfát!)…

Már csak három munkanap… :)