Trychydts | | | 2005., augusztus 19., 10:29 | | |

A kemény munka még nem ölt meg senkit, de minek kockáztatni?

Edgar Bergen, amerikai humorista

Na, ennyit arról az elhatározásomról, hogy ismét rendszeresen fogok blogot írni. Annyi minden jött közbe, hogy azt már felsorolni is sok lenne.

Gönci B. igazán kedves, hogy így elhalmoz munkával. Éppen csak befejeztük az elsősöknek szánt CD-t, amikor előadta, hogy kellene valami kiadvány – kapott remek tippeket, hogy hogyan lehetne minél jobban szórólapokat készíteni, de hát persze lehet, hogy mi nem is szórólapot akarunk készíteni. Talán lehet számítani arra, hogy sorban állás közben… mert ugye nagy sorban állás lesz idén a felsősöknél beiratkozáskor. Ugyanakkor lehet, hogy az elsősöknek is ki lehetne osztani, és nem ártana, ha rövid lenne, mert a hosszú szöveg a Gólyanyúzban nem igazán jött be. Nem gondolta volna, hogy sokan fognak feliratkozni a hírlevélre, de hogy senki, azt végképp nem. Jó lenne, ha jelentkeznének az ember jogosítványra, de azt is szeretné, ha bekerülne az emberek fejébe, hogy van ilyen, hogy Lapítvány. Na, van valami ötletem?

Rájöttem, hogy valójában egy kis zsebnatárat akar.

Megterveztem, kivitelezte, vicces mondásokat kellett kitalálnom, meg háttérképeket, beírni negyvenszer, hogy Hétfő-Kedd-Szerda-Csütörtök-Péntek-Szombat-Vasárnap, hatféle mesteroldal, hogy ne egyesével kelljen a háttérképekkel bűvészkednem stb. Már majdnem kész, ha kész, fel is teszem a pdf-et, mert szerintem gyönyörű. Megérte a bennalvást a pihepuha tárgyalóasztalon.

Aztán az utolsó órában kiderült, hogy négy oldallal rövidebb kell, hogy legyen, mert így nem kezdünk meg egy új ívet… szóval lesz még rajta szöszmörögnivaló, de előbb megvárom a további észrevételeket.

Tovább hátráltatott, hogy mindeközben új winchesterem lett, amire a Mandrake új változatát tettem fel – csodálatos érzés, ha egy operáció rendszer tényleg fejlődik. Tárhelyproblémáim most egy darabig nem lesznek, tekintve, hogy a bezserelt összkapacitásom most 120 gigabyte, bár a fényképeim lassan, de biztosan eszik a helyet. És 2.0-s GIMP-em van végre itthol is.

Pendrive-om is lett; a klánnál beleszerettem ebbe az intézménybe, most, hogy freelancer lettem, kellett egy saját.