Trychydts | | | 2005., május 06., 10:54 | | |

Nem fáj a fejed, csak úgy érzed!

Egy filozófushallgató

Na jó, akkor az újabban ismét aktivizálódott Hermione kedvéért egy kis észosztás (úgy látszik, ő pont nem volt abban a korosztály-ablakban, amelyik egy másfél oldalas ÉT-cikkből szerezte az éltere szóló útravalót a párkapcsolatokhoz.

Az elmélet ugye úgy szólna, hogy a férfiak váltogatják a párkapcsolataikat, ahogy csak tudják, hogy minél több helyre elszórják a spermájukat; a nőknek meg tartós kapcsolat és apuka köll. Ami ugye evolúciósan egy fabatkát sem ér, mer’ ez max a huszadik század végi jóléti társadalmak logikája, és nem mellesleg minden pasit felment a félrelépés alól, hiszen bármikor védekezhetnek azzal odahaza: ne haragudj, szivi, ez az evolúció.

A szavannás-vadászós ősember agya valószínűleg pont fordítva jár: csajsziként érdemes mindig azzal járni, aki a lehető legtöbb másik ősember agyát tudja kiloccsantani a szakócával, hiszen akkor az ő kölke is elég élterős lehet plusz ő (mármint az őscsajszi) akárkinek a kölkét is neveli fel végül, az ő génjei benne lesznek a pakliban. A fickó-ősemberek viszont nem árt, ha kettyintés után nem állnak odább azonnal, mert a szép magas csecsemőhalandóság (a szociális hálót, amivel életben lehet tartani az elhagyott gyerkőcöket és muterkákat, ekkor még mammutok befogására használták) nem igazán kedvez a gének terjedésének, ergo, ha már egyszer sikerült beszerválni egy klassz csajt, akkor nem árt, ha az utódnevelésbe is fordítunk némi energiát, különben kampó a génállományuknak. Sajna hiába oktatnak biológiát a suliban, mégse érti senki, hogyan dolgozik a vak órásmester. Bonyolultabban, mint hinnénk.

Mindszenty Tanárnő vérszagot kapott – sebaj, végül is ez volt a cél. Mivel jó fej vagyok, megjelenhet a cikke, akár még papíron is.