Midjourney kalandok — ismerkedés és Female Firebat

Trychydts | | | 2023., március 20., 13:55 | | | Kategóriák: ,

Gondoltam, kipróbálom a képgenerálást is; itt a megfelelő AI kiválasztása sokkal tovább tartott. A ChatGPT kiválasztása anno nagyon adta magát, gondoltam, akkor megpróbálom a Dall-E-t ugyanattól a cégtől. Az eredmény iszonyatos volt, most posztolhatnék promptokat és rá adott válaszokat; maradjunk annyiban, hogy a végeredménynek csak kb. volt köze ahhoz, amit kértem, cserébe szörnyű ronda volt minden.

Kirpóbáltam egy rakás másikat is, mind vacak volt, aztán lehorgonyoztam a Midjourney-nél, ami a coloradói állami vásár képzőművészeti versenyét is megnyerte. A végeredmények itt elég tetszetősek és a végeredmény sincs túlságosan messze attól, amit elképzeltem, de azért most már jó sok próbálkozás után el tudom mondani, hogy ez leginkább akkor működik, ha nincsenek túlságosan erős víziói, csak úgy kábé sejti, mit akar. Ha mégis vannak, akkor a kommunikáció az AI-al kb. olyan, mint a vicces macskás történétben a titkárnő levelezése a grafikussal. Bizonyos promptrészleteket egyszerűen figyelmen kívül hagy, vagy nem tudja jól megjeleníteni vagy simán nem érti az egészet. A „nőstény hícsí pilóta” kifejezésre például szemrebbenés nélkül kidobja ezt, pedig egy hícsí nagyon nem így néz ki.

Ami viszont nagyon jól sikerült, az a Firebat nő portré a Starcraftból — valami hasonlót én is szerettem volna anno megvalósítani stúdiófotózással, de aligha hiszem, hogy sikerült volna ilyen jó eredményt létrehoznom.