ChatGPT kalandok — Moneyball/baseball

Trychydts | | | 2023., március 20., 13:28 | | | Kategóriák: ,

Itt maga a chat annyira nem is érdekes — a lényeg, hogy rájöttem, hogy egy csomó minden volt, amit csak úgy kb. értettem a Moneyballból, elsősorban olyasmiket, amik a baseball belső mechanikájára utal. Úgyhogy elkezdtem rákérdezgetni egy-két apróságra a filmből, aztán ezen keresztül aprólékosan elmagyaráztattam magamnak a baseball szabályait. Aztán le is tesztelttem magam — a jelek szerint sikerült.

Can you ask me a question regarding a hypothetical scenario to make sure I understand what we discussed?

Sure, here’s a hypothetical scenario: There are runners on second and third base, with one out. The batter hits a ground ball to the shortstop, who fields the ball and throws it to the catcher, who tags the runner on third base for the second out. However, the runner on second base advances to third base during the play. How many outs are there now and how many runners are on base?

The batter gets to first base and is not out. The runner on seconfd base gets to the third base and is not out. The runner on third base is out and there are two outs total.

Great job! That is correct.

Ez mondjuk nem annyira meglepő, a baseball nyilván olyasmi, amiről nagyon jól strukturált információk gigabyte-jai állhatnak rendszerezésre, amit kiválóan fel lehetett használni az AI tanításakor.

Most azzal ijesztgetem Nicoline-t, hogy veszek chipset meg sört és megnézek egy baseball meccset. Csak mindig elfelejtem, ha éppen meccs van aznap.