Évértékelő 2021.

Trychydts | | | 2021., december 31., 23:59 | | |

2021. kilométerekben
Gördeszkázás: 2482,95 km
Futás: 1629,14 km

Az idei évemet jóval kevésbé határozta meg a járvány, annak ellenére, hogy már nagyon elegem van belőle, és ha szomorú vagyok mostanság, az leginkább emiatt van.

Ami az egész évemet meghatározta valamilyen formában, hogy júliusban megszületett a kisfiam. Erről elég sokat írtam a megfelelő fórumon — nagyon boldog vagyok és hatalmas meglepetés volt, mennyire könnyen jön nekem a szülőség.

Továbbra is szerves része az életemnek a sport. Sikerült beszívnom életem első komolyabb sérülését, ezzel a decemberem elég vacakul sikerült kilométer-fronton, de az éves célomat így is sikerült elérnem: 4112,09 km futás és gördeszkázás van összesen a lábamban. A legnevezetesebb futásom az a félmaraton volt, amikor már akkor utáltam az egészet, amikor el sem kezdtem; a legszebb gördeszkás utam pedig egyértelműen a váci utam volt, egy göd megállóval — eddig ez a legtávolabbi pont, ahová deszkával eljutottam, az út is nagyon szép volt, menet közben Baluékhoz is beugrottam, a célnál pedig Nicoline szedett fel egy csodálatos halas ebéddel.

Decemberben, amikor a térdemet pihentettem, felsőtest-edzést csináltam nagyon sokat, ha meg nem is szerettem, de megszoktam ezt az edzésformát is.

Zongorából hihetetlenül sokat fejlődtem, technikailag is, de az igazi fordulat számomra, hogy végre elkezdtem normálisan improvizálni tanulni, illetve saját darabokat írni az új tanárom, Ági segítségével. Életemben először idegenek előtt is játszottam, egy nagyon kedves és pozitív közönség előtt, szuper érzés volt.

Legkedvesebb filmélményem egyértelműen a Metropolis volt, jó sokáig vártam rá, aztán jó sokáig halogattam, de végül sikerült megnéznem az eredetihez egészen hasonlító változatot és katartikus élmény volt. Sorozatból a Better Call Saul tetszett a két sorozat közül, amit néztünk, a Breaking Badhez ez sem hozta meg a kedvem); az Easttowni rejtélyeket utáltam. Sok könyvet sajnos nem olvastam, a Spook Country nagy hatással volt rám még januárban — sajnos annyira kemény volt, hogy azóta sem tudtam Gibsont a kezembe venni.

Jövőre gyedre megyek, ez már idén is eléggé meghatározta a szakmai életemet; aminek nagyon örülök, hogy a PMP-met azért sikerült meghosszabbítanom.

Elég izgalmas évem lesz jövőre is, nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz egy év múlva visszanézni rá.