Életmódváltás évforduló

Trychydts | | | 2020., október 24., 22:57 | | | Kategóriák:

Megvolt az egyéves évfordulója a tavaly októberben elkezdett életódváltásomnak. Az eredmény szerintem elég szembetűnő:

Aminek a leginkább örülök, hogy egyelőre viszonylag konzisztensen sikerült életmódot váltanom. Továbbra is napi rendszerességel tudom rávenni magam a sportra (hetente egy nap azért rendszeresen kimarad), és az étrendem is elég jelentősen átalakult. Sokkal kevesebbet eszem, de bizonyos dolgok — javarészt a finomított szénhidrátok — teljesen eltűntek az étrendemből. Néha elképesztően kívánom a street food-ot, szerintem néha be is fogom adni a derekamat, de a kenyér, a cukros édességek és egyéb teljesen üres kalóriák nem is igazán hiányoznak. Továbbra is rengeteget segít, hogy jól tudok főzni, az elmúlt egy évben pedig nagy gyakorlatot szereztem a gyorsan elkészíthető, finom, fogyókúrás és tápláló ételek rögtönzésében.

A rendszeres sportban sokat segít, hogy olyasmit csinálok, amit tényleg élvezek: elkezdtem gördeszkázni, ami minden potyogás ellenére is hatalmas fun. Ezzel együtt a futás is jól tud esni változatosságképpen; olykor pedig kirándulni megyünk Nicoline-nel. Ha pedig szakad odakint az eső, súlyzózni/felülésezni/fekvőtámaszozni szoktam. Ez utóbbi is sokkal-sokkal jobban megy, mint régebben, alighanem szintén a gördeszkának köszönhetően (illetve annak, hogy az egy full body workout): múlt héten kétszer annyi sorozatot tudtam megcsinálni a szokásos gyakorlataimból, mint korábban. Az is rengeteg lendületet ad, hogy Nicoline mennyire mellettem áll — amikor éppen nem együtt sportolunk, akkor is nagyon kedves és támogató, például a gördeszkázással kapcsolatban.

A BMI helyett átálltam a testzsírszázalék-mérésre, elvben az én életmódom mellett ez sokkal hatékonyabb. Az első mérések szerint jól állok így is, de azért rendeltem egy jobb minőségű eszközt is, amivel majd pontosabb értékeket fogok tudni mérni.