BMI 26,5

Trychydts | | | 2020., augusztus 02., 20:17 | | | Kategóriák:

Ma mértem először olyan testsúlyt, ami alapján már „normális” a testtömeg indexem, tehát se elhízott, se túlsúlyos nem vagyok.

Mérhetetlen megkönnyebbülést érzek, még akkor is, ha nyilván ez nem egy valódi mérföldkő: fogyogattam eddig is, nem jelentett extra erőfeszítést pont ezt a határt átlépni, de valahogy mégis jobb érzés tudni, hogy ami miatt elkezdtem ezt az egészet, hogy a súlyom ne jelentsen nekem felesleges egészségügyi kockázatot, azt most sikerült elérnem. Persze a testtömeg mérés elengedhetetlen sajátossága a napi szintű ingadozás, így valószínűleg fogok még picit magasabb számokat mérni, de mivel gondosan ügyelek a kalóriaegyenlegemre, a diétámra és a rendszeres mozgásra egyaránt, azt gondolom, nincs félnivalóm az ügyben, hogy ez az eredmény, egyelőre legalábbis, tartós lesz.

Tegnap gördeszkázni voltam, most először nem csak a szigeten gurulgattam, hanem a Duna mentén elmentem a Kopaszi-gátig, aztán át a Lágymányosi hídon és a másik oldalon vissza. Gondosan védett útvonal 99%-ban, szóval nem volt gond, hogy még csak tanuló üzemmódban tolom, de mégis sikerült elérni, hogy eljussak A-ból B-be. Egészen más amúgy változó minőségű talajon tolni, a kifejezetten ilyesmire kifejlesztett Shark kerekeim remekül beváltak. Így is fárasztó volt, főleg a járóköveken, ahol folyamatosan hajtanom kellett magam. Még szerencse, hogy az Elevátor parkban tudtam inni egyet. A Parlament előtt végiggurulni viszont szenzációs érzés volt: egy szénfekete gördeszkán, szénfekete kerekeken a szénfekete gránit fölött, maga volt a stílus és az elegancia.

Ma reggel, amikor ránéztem a falnak támasztott Pennymre, úgy éreztem, rám is rám fér egy kis pihenés, így inkább a futócipőmet kaptam fel, és futottam 15 kilométert a második kerület hegyein. A Pasraréti úton ereszkedtem le, a katolikus templom gyönyörű volt, ahogy fürdött a reggeli napfényben. Nemrég fedeztük fel Nicoline-nal, hogy a Városmajorban is van egy 585 méteres futókör, azt is leteszteltem, aztán jöttem haza felébreszteni kedves feleségemet.

Tegnap ebédre chermoulás padlizsánt sütöttem édesanyámnak, sült pisztrángot ettem vacsorára, ma pedig sonkás-salátás-koktélparadicsomos tortillát kaptam ebédre. Vacsorára egresszószos petrezselymes krumplit ettem, grillezett csirkecombbal, szóval vészes kihágásokra étkezés terén sem került sor.

Kíváncsi vagyok, holnap reggel is fogom-e tudni tartani a reggeli kelést-sportolást. Egyelőre úgy tűnik, sokkal jobban tervezhető a napom, ha nem délután-este kell rászánnom magam.