Hogy is volt az a Szilveszter?

Trychydts | | | 2015., február 23., 17:00 | | |

Viszonylag hamar eljutottunk arra a kompromisszumra, hogy a költözés és karrierváltás, az egész decemberes rohangálás után a legjobb lépés lesz inkább kettesben tölteni a Szilvesztert, valahol vidéken. Nicoline a tőle megszokott rutinnal rögtön kerített is egy helyre kis apartmant Balatonfüred belvárosában, egy elég jól felszerelt konyhával, kilátással a Balatonra. Még ahhoz is elég okos volt, hogy előreláthatólag december 30-tól január 2-ig szervezzük a közös lazítást, gondosan elkerülve mindenféle ünnepi őrületet, másnapos hazatapogatózást és kényelmetlenséget.

Balatonfüredet amúgy is nagyon szeretjük, voltunk már itt többször együtt is, engem meg a múltam legszebb emlékeinek egy része is ideköt; télen ennek ellenére még én sem láttam. Akárcsak a a Balaton-parti városok, Balatonfüred is Csipkerózsika-álomba süllyed télre; maximum a legbelső részeken van egy kis élet. Így az ünnepek táján megmozdulnak valamennyire a dolgok, de éppen csak annyira, hogy ne legyen teljesen halott minden. Nicoline kedvenc velőskenyerezője azért nyitva volt és a közös főzőcskézéshez is egészen jól be tudtunk vásárolni. A virsli egy kissé a kihívásos kategória volt, sokadik próbálkozásra sikerült csak eljutni valami minőségi termékig, de a pizzához pl. mindent megtaláltunk, amit szerettünk volna. Sajna a pizzareceptet valahogy benéztem; tudtam, mit keresek, mégis sikerült egy elgépelt verzióból dolgoznom, ami kb. háromszor-négyszer annyi vizet ír elő, mint amennyi a valóságban kell. Így persze borult az egész, a végredmény meg hat nagyságrenddel rusztikusabb lett a kelleténél. Azért így sem volt rossz.

Klasszikus, gyönyörű téli időnk volt végig; a Balaton éppen fagyott be, napról napra láthattuk, hogyan vastagszik meg a jég; egyik nap pedig sűrű hóesés fogadott minket, amikor a parkba tervezett sétára indultunk. Havas, sötét utcáról betérni egy klasszikus hangulatú cukrászdába sütizni plusz forró csokizni; imádom az ilyen giccsesen klasszikus dolgokat.

Majdnem mindent megcsináltunk, amit terveztünk: kicsit többet sorozatoztunk és kicsit kevesebb filmet néztünk, mint ahogy az a tervekben szerepelt. A pizzán kívül még egy James Bond rántottát sütöttem, amit természetesen, ugyancsak a receptnek megfelelően, rózsaszín pezsgővel kellett fogyasztani. Kicsit tangóztunk is a kiváló minőségű laminált parkettán.

Balaton, szilveszter_0006

Balaton, szilveszter_0036

Balaton, szilveszter_0016

Balaton, szilveszter_0010

Balaton, szilveszter_0007