Sose rendelj vizet egy texasi bárban

Trychydts | | | 2012., június 13., 15:42 | | | Kategóriák:

„Come on, you can’t let him drink alone” — néz rám a másik laza pincér, ezúttal már Texasban, egy csípős csirkeszárny bárban. Mégis benne hagyom Larryt a szószban, vagyis a sörben, egyszerűen képtelennek érzem magam arra, hogy egy ilyen nap után alkoholt igyak. Akkor inkább nézzenek rám vasvilla szemekkel, de Larry laza presszúrájának is ellenállok. Egy elég rázós és mindenféle feszkózással teli meeting után hagytuk oda Kokomot, hogy aztán egy dallasi átszállás után nedves homokkal teli zsákként csapjon képen a texasi éjszaka forró párássága. Kocsival talán kilencven másodpercre is lehet a reptér innen, aminek azért van különleges jelentősége, mivel mivel visszafelé, ha jól sejtem, nem kocsival megyek majd (Hacsak nem akarok taxit hívni, amit szerintem nem akarok — most már eléggé herótom van attól, hogy szó szerint az utca túloldalán levő gyárba is kocsival megyünk.)

Csípős csirkeszárnyat eszünk, én az öt fokozatból a negyediket — ez még simán lecsúszik, mi több, nem csak jó csípős, hanem kifejezetten zamatos és finom is. A hús sincs agyonsütve, zamatos és szaftos, mégis simán válik le a csontról, ahogy vagdalom késsel-villával (bár rá van írva a papír szalvétagyűrűre, hogy table manners are strongly discouraged); az édes-csípős thaiföldi szósz pedig ugyancsak egy ezerszázalékos választásnak bizonyul. Sosem gondoltam volna, hogy Larry Freiburger az ennyire cool helyeket szereti: bömbölő metálzene, félhomály, a falakon gigantikus tévéképernyők, ahol persze csak dekoráció nélkül megy a műsor, hiszen hallani egy vak hangot nem lehet. Üvöltve, de mégis remek hangulatban vacsorázunk; Texas eddig legalább annyira tetszik nekem, mint Indiana.

Az ideút amúgy gyönyörű volt: a kis amerikai városok éjszaka úgy néznek ki a levegőből, mint a fényből szőtt pókháló; előttük pedig szénfeketén örvénylenek a felhők. Hauntingly beuatiful.

Ma pedig irány Texas legismertebb metropolisa, Los Indios. Kábé életnagyságig bele lehet nagyítani Google Mapsen, és még mindig belefér egy képernyőbe.