Szülszal

Trychydts | | | 2011., június 20., 11:46 | | |

Szalonnasütést kaptam szülinapomra.

A nyárson sült szalonna nekem mindig is az egyik legmagasabb szintű nyári élvezetek közé tartozott, de sajnos Budapesten ehhez nem olyan egyszerű hozzájutni. Szerencsére Balu és Zsó, ez a két áldott jó lélek minden évben szerveznek sütögetést, ilyenkor többé-kevésbé kiélhetem magam. Tavaly viszont valahogy egyet sem sikerült összehozni, így idén már elég erőteljesen mutatkoztak rajtam az elvonási tünetek. Úgyhogy amikor idén felvetődött, hogy a szülinapi bulimhoz képest mikor legyen az idei első szalonnázás, viszonylag hamar kialakult az összhang, miszerint talán a legegyszerűbb lenne összevonni a két rendezvényt.

Így alakult, hogy végül én hívhattam meg vendégeket Gödre, Baluék pedig nagyon bedobták magukat a szervezéssel. Az előkészületekben már én is részt vettem: hagymát pucoltam/daraboltam, nyársat faragtam, illetve én gyújthattam be a tüzet a Szent Gyufásdoboz segítségével. Sajátparadicsom-készletük ugyan még nem érte el az érzékelhető mértéket, viszont a piaci paradicsom is nagyon finom volt; márpedig a paradicsom, az nagyon is kritikus eleme a sültszalonna maradéktalan élvezetének.

Ezúton is köszönöm mindenkinek, akik eljöttek: Nicoline, Emzsu&Co., Kabay Zsófi és Barna, Mr. és Mrs. Szatmári, algi, Bandi, Csabi és János ünnepeltek velünk. Sima és gördülékeny buli volt: miután sikerült az embereket villanyPásztorral a tűz köré terelni, a szokásos, nagyon kellemes forgatókönyv szerint történt minden, jókat dumáltunk és hatalmasakat nevettem. A pici Emzsu továbbra is iszonyú aranyos, maximalista szülei állításával ellentétben egy ennivaló kis mintagyerek.  Továbbra is imádom a gödi estéket, ahogy jóllakva, a tábortüzet piszkálgatva ülünk az egyre sötétebb sötétségben, a szúnyogriasztó fáklyák gyűrűjében.

Ezúttal még alkohol-fronton is elengedtem magam: amikor kikászálódtam Petiék kocsijából, és az előttem álló hosszú liftezésre gondoltam, már nagyon nem bántam, hogy a Nyugatiban hagytuk az ott leparkolt Burkhardot és Giorgiot.