Happy GM’s Day to me

Trychydts | | | 2011., március 04., 13:51 | | |

Természetesen algitól tudtam meg, hogy ma GM’s Day, vagyis a Játékmesterek napja van.

Nemrég (február 2-án) múlt két éve, hogy ismét elkezdtünk játszódni. Az emúlt két év alatt a kreatív energiáimnak egyáltalán nem kis részét öntöttem ebbe a játékba, ami annál is inkább sajátos, mivel az emberek, de az ismerőseim, barátaim tetemes részének sincs érdemi fogalmuk arról, mi is az a szerepjáték. Most sem fogom elmagyarázni, de azért elnézést kérek tőlük, ha az alábbiakból nem túl sokat értenek.

Amiért egyáltalán nem vagyok büszke magamra, az egy totyorászós időszak valamikor középtájon, amikor abszolút válságba került az egész játék, és akármivel próbálkoztunk, nem nagyon sikerült ötről a hatra jutni. Ilyenkor sajnos nem nagyon adódik más következtetés, mint hogy a mese volt rossz; alighanem ez az óvatosan nyomozós kémtörténet-feeling sem jön be mindenkinek. Ettől a némi evickéléstől eltekintve azt hiszem, elég impresszív a történet íve, amit eddig befutottunk. Kezdetben Balu karaktere, egy paladin volt a főszereplő, legalábbis az ő próbatételére kísérték el a barátai; ebből kerekedett az események első láncolata. Aztán a történet súlypontja (külön öröm: a csapat saját döntése alapján) a játékosok körének radikális változása után elkezdett eltolódni a Csabi megszemélyesítette brutális durida-barbár céljainak irányába. Segítséget kértek egy céljuk megvalósulásához, azóta is a segítség árát fizetik.

Most éppen sikerült egy furcsa manőverrel a világ túloldalára kerülniük, egy számukra teljesen ismeretlen trópusi szigetre. Azt hiszem, ennyire dark fantasyt még sohasem meséltem. Kifejezetten burjánzanak a különböző horrorisztikus elemek (kifejezetten sokat merítettem a Diablo II. részéből), van egy elég sötét háttértörténet is, aminek végre, most először van szerepe. Azt hiszem, jelenleg erre vagyok a legbüszkébb: tényleg érteniük kell, miről is szól a történet akkor, ha jól akarnak teljesíteni. Eddig is szerettem a kiélezett morális szituációkat, de most ezekből is több van, mint eddig valaha.

Normális, szépen kinéző térképeket viszont még mindig nem igazán tudok rajzolni.