Cipősztori

Trychydts | | | 2010., július 02., 12:12 | | |

— Találkozzunk a Mammut bejáratánál!

— Melyiknél?

— Amelyiknél az elefánt van!

Két nap alatt kétszer jártam amúgy a Mammutban, és három cipőt vettem. Most nyilván lesz, aki azt gondolja, hogy a túlzott Cosmopolitan-fogyasztás jelei mutatkoznak rajtam, de nem erről van szó. Részben praktikussági szempontok indokolták a dolgot, részben pedig saját korlátaim felismerése.

Történt pedig, hogy nekem kellett reprezentálnom a munkahelyemet. A különleges alkalomra való tekintettel, hirtelen jött nyár ide vagy oda, szép inget vettem és szép nadrágot, és a szabályozott páratartalmú, pormentes páncélszerkényből elővettem a Szép Cipőmet, ami eddig még nem volt rajtam hússzor sem.

Mire beértem a munkahelyemre, beszakadt a sarka, oldalra lógott ki belőle egy jó nagy darab gumi, kvázi úgy nézett ki tehát, mintha aznap kukáztam volna egy elhanyagolt szeméttelepről. (Nb. alaposabb szemrevételezés kimutatta, hogy már a másik sarkon is jelentkeznek azok a sugárirányú repedések, amelyek ehhez a végállapothoz vezethettek.) Mivel nem éreztem, hogy ez a cipő alkalmas lenne reprezentációra, mezítláb meg mégsem állíthattam be a Csodák Palotájába, ezért beugrottam a Mammutba, és némi mérgezett egérként való rohangászás után találtam is egy boltot, ahol volt is megfelelő fekete bőrcipő, az egyszerűség kedvéért sarok nélkül. Gyorsan megvettem, de nem tudtam nem észrevenni, hogy a polcról rám kacsint még egy könnyű szürke velúrcipő is, ami egészen jó lenne most nyáron olyankor, amikor nincs kedvem az édesanyám-féle szandáletikett maradéktalan betartásához. De gondoltam, ide szaktekintély kell, végül is kedvező ár ide vagy oda, nem lenne szerencsés valami gagyit venni, úgyhogy leléptem reprezentálni.

Másnap visszamentünk, és kihasználva a tényleg baromi jó árakat, meg azt, hogy egy igazi, vérprofi stylisttal vásárolok, nem is egy, hanem két cipőt újítottam: a fentin kívül egy érdekesen sportos, de mégiscsak bőr darabot, ami állítólag simán hordható együtt farmerral is, a nagyobb lazaság jegyében. Most is ez a topán van a lábamon, és bár barátkoznom kell még vele, tényleg nagyon lazának érzem magam tőle.