Trychydts, a gamer

Trychydts | | | 2009., október 25., 21:46 | | |

Úgy volt, hogy ma játszunk algival egy kis Half-life-ot; amióta ezt megbeszéltük, azóta belelkesedtem, és folytattam a hónapokkal ezelőtt abbahagyott egyjátékos üzemmódú játékomat. Továbbra sem a kedvencem, de most, hogy egy kicsit realistábbak az elvárásaim, azóta azért elkocogok vele egy-egy sort. Mondjuk iszonyú nehéz, másrészt a storyline meg annyira nem pezsget meg, mint mondjuk a Deus Ex esetében. Az algival folytatott deathmatchből amúgy annyi lett, hogy egy darabig elprüncögtünk azon, hogy megpróbáltunk összekapcsolódni, aztán irritálódva feladtuk. 2009-ben.

Ismét elkezdtem Baldur’s Gate-ezni. Nagy örömmel tapasztalom, hogy ismét nehéz: ezek szerint valamennyit már sikerült belőle elfelejtenem. Egy olyan karaktert indítottam, ami mindig vonzott a szerepjátékban, de eddig még soha nem tudtam rendesen megvalósítani: egy elf harcos-mágust. Ezúttal szerintem egészen jól nyomom, azt hiszem, jót tett az elmúlt két év intenzív D&D-zés.

Csütörtökön ismét szerepjáték. Még akkor sem gondoltam volna, hogy ekkora társaságnak fogok rendszeresen mesélni, amikor pár éve Kathyvel újrakezdtük a Neverwinter Nights hatására. Már csak azért sem, mert régebben, amikor még fiatal voltam és elviekben sokkal ráérősebb, egyszerűen képtelenek voltunk egy igazán rendszeres partit összeszervezni. Most meg valahogy sokkal fegyelmezettebben és gördülékenyebben megy ez az egész.

Érdekes amúgy belegondolni, mennyit változott a mesélői stílusom, azóta, hogy először kockát vettem a kezembe. Egyrészről hihetetlenül sokat számít, hogy tanultam társadalomfilozófiát, hozzáférek a Wikipédiához meg normális szerepjátékos fórumokhoz; másrészről a történetek háttere is egészen más. Például, ha nem koncentrálok kifejezetten másra, sokkal több a sötét vagy kifejezetten tragikus mozzanat a szereplőim háttértörténetében; beleszerettem az antihősökbe és az ellentmondásos karakterekbe. Egy másik elem, hogy a spirituális dolgoknak sokkal nagyobb a jelentősége, mint régebben.  Az istenek, ha direkt módon nem is avatkoznak bele a világ dolgaiba, de sokkal több játékos és nem játékos karakter jellemét és cselekedeteit befolyásolják meghatározó módon. Ennek még a pszichoanalitikus háttere is érdekes lenne.