Bölcsességfog

Chloe | | | 2009., június 11., 21:07 | | |

Állítólag az emberek egyre nagyobb százaléka küzd azzal, hogy az állkapcsa mérete miatt a fogai gyakorlatilag nem férnek el a szájában. Részemről ez biztosan így van, pedig nincsenek is nagy fogaim. Pontosabban nem voltak. A fogszabályzás miatt már így is búcsút mondhattam 4 kis egészséges fogacskámnak, és akkor azt hittem, hogy a bölcsességfogaimmal már nem lesz probléma. A fölsők szépen ki is nőttek, igaz, 15 fokkal megdőlve, de ezt még meg is bocsájtanám. Az alsók viszont egyáltalán nem férnek ki, mert föléjük tornyosul az állkapcsom hátsó csontja.

Orvos elküld röntgenre, elkészül, orvos vigyorog, hát ki kell vésetni (mivel még ki nem nőtt fogakról van szó). Hát persze, hogy eddig nem is gondoltam erre, ez hiányzott az életemből !!! :) De hogy ne legyen egyszerű a helyzet, a csontocskát meg is kell fúrni. Na, ez kb. olyan volt (ma 4 óra tájban), mintha a számban heggesztettek volna  különféle recsegő hangok kíséretében. Tulajdonképp csak a fényhatás hiányzott, meg a szikrák. Persze cserébe végignézhettem, hogy az immáron feleslegessé vált pár húscafat  egy fényes csipesz közé fogva hogy kerül ki a számból, úszik el a szemem előtt és végzi a kis tálkában remegve az asztalon. Nem, nem szeretem becsukni a szemem :), legalább hozzávetőlegesen szeretném tudni, hogy mit művelnek velem 25 ezer forintért. Merthogy fogorvoshoz csak maszek megyek. Ha nem maszek mennék, akkor most egy durvább történetet kellett volna valószínűleg elmesélnem, nincsenek jó tapasztalataim.

Na, de csak egy kicsit fájt, azt is csak azért, mert be volt gyulladva minimálisan. Viszont  a hazautat alig éltem túl, amikor meg elmúlt az érzéstelenítő hatása, már a tűréshatáron voltam. Ekkor bevettem a fájdalomcsillapítót, amit az orvos felírt. Először azt hittem, hogy nem hat, de egy óra várakozás után most nem érzek semmit, csak egy tompa nyomást. Hihetetlen, nem gondoltam, hogy ilyen durván erős.

Mindenesetre az arcom jól meg is dagadt, de erre fel lettem készítve, így nem szaladtam pánikszerűen a szomszédos kórházba :)

kep-396

Előtte

kep-402

Utána

A fájdalomcsillapítón kívül még antibiotikumot is kell szednem, aminek a mellékhatásait tanulmányozva a következőre bukkantam: „Nagyon ritkán előfordul a  nyelv sárgás, barna vagy fekete  elszíneződése és szőrszerű bevonat megjelenése” :))) Az ilyen mellékhatásos listákat imádom amúgy, mindig teli vannak szörnyűségekkel.