A Nike+ Achilles sarka

kzt | | | 2009., június 09., 14:49 | | |

Az egész még Try névnapján kezdődött. Kiötlöttem hogy hogy ennek biztos lenne sikere egy ajándékátadás keretében, hát riasztottam Try édesanyját is hogy dolgozzunk össze. Az ötlet neki is tetszett, így már nem volt más hátra, mint intézkedni. Gondoltam nem baj ha felhívom a boltot mielőtt feleslegesen mennék el, hát rájuk telefonáltam hogy van-e náluk Sportband. Nincs… fuhh, még jó hogy felhívtam őket. Tárcsáztam a következő potenciális boltot… és a következőt… és a következőt, és az összeset Budapesten, és vonzáskörzetében, és már vidéken is, amikor a pécsi Árkádos eladótól kétségbeesetten megkérdeztem: létezik egyáltalán mert már vagy 20 üzletet felhívtam? A hölgyemény ekkor volt oly kedves hogy az értésemre adja Sportban jelenleg nem található Magyarországon, mert hát elfogyott, és majd csak május végén várható (akkor épp április volt). A hab a tortán azért mégis csak az volt, hogy az eladók 40%-nak gőze sem volt arról hogy mi az a Nike Sportband. Valahogy erőteljesen keverték a Chippel, ami azért még csak funkciójukat tekintve sem azonosak.

Magyarországon nem kapható… – csengett a fülemben a válasz. Hát jó! Ami nincs Magyarországon, az van Angliában. Mozgósítottam anyát Chambridgeben hogy szerezzen nekem Sportbandet. Chambridgeben nem volt, Londonban is nézte ott sem volt. De azt mondja utána nézett/érdeklődött, és olyan infókat tudott meg, amik szerint a Sportband megbízhatatlan, úgyhogy nem igen érdemes megvásárolni méregdrágán, ami rossz. Ilyenkor szoktam szkeptikus lenni, úgyhogy nem tágítok a tervemtől. Oké, oké… mi van ha szülinapjára kapja meg? Nem nagy ügy… majd kitalálok neki valami mást névnapjára. Névnap le is zajlik. Közeleg szülinap, én meg ismét akcióba lendülök. Elvégre már május vége elmúlt, úgyhogy magabiztosan csörtetek be a velem szembejövő Nike üzletbe.

– Sportbandet szeretnék – mondom.
– Nincsen – válaszolja LEGNAGYOBB megrökönyödésemre az eladó.
– Mi mimimi… hogyhogy nincs?

Háát… tulajdonképpen most egy ideig ne is számítsak rá hogy lesz, ugyanis bevonták az előző szériát, és beszüntették a gyártását. Rossz volt, pontatlan volt, megbízhatatlan volt. Új modellt feljlesztenek. És az mikor lesz kapható? Tudja ég…

Akar még valaki Nike+ Sportbandet?

A billiárt tényleg nagyon élvezetes volt. Igaz egy játékot sem nyertem Try ellen, mégis nagyon tudtam élvezni a köröket. Máskor is szívesen befizetek egy ilyen estére.