Búcsúzások

Trychydts | | | 2009., május 29., 10:17 | | |

Liz elment Indonéziába. Amikor majd’ egy éve idejöttem, akkor is szabin volt; most egyedül tartom majd a frontot helyette. Enyhe különbség, hogy most többé-kevésbé kompetensnek minősülök a dolgaiban, noha azt hiszem, nálam egy kicsit nagyobb titokban tartja a folyó ügyeit. Mindenesetre három hétig azt csinálok a szobánkkal, amit akarok. Mindössze a szobanövények locsolásáról kell(ene) gondoskodnom, de jeleztem neki, hogy számomra ez mindig egy elég kudarcos vállalkozás volt. Nem arról van szó, hogy képtelen vagyok hetente háromszor megragadni a locsolókancsót, hanem hogy nálam hamar haldoklásnak indulnak a növények még a legjobb indulattal is. Így volt olyan kedves, és felkért egy supervisort, aki majd besegít ebben a munkában.

Örökre elbúcsúztam a kábé fél éve kapott főnökömtől, az egyetlen igazi sajtófőnöktől, aki mellett valaha is dolgozhattam. Ezzel egy bizonytalan, kellemetlen és zavaros időszak ért véget az életemben, amikor lebegtem itt a puszta vállalati űrben, de iure A. osztályán, de facto A. és E. közös fennhatósága alatt. Kicsit magunkra maradtunk így kommunikáció-ügyileg, ugyanakkor ismét csak olyan főnököm van, akivel meg tudom értetni magam, és aki inkább kezel partnerként, mint beosztottként. A jövőben nem lesznek véletlenszerűen letiltott szavak az irományainkban (mint a Tabuban, de komolyan), és a jövőben nem kvázi-outsiderekkel kell birkóznom egyes közlemények tartalmán.

Tegnap amúgy betörőt kellett játszanunk. A sors iróniája, hogy egy olyan szomszédhoz kellett erőszakosan behatolnunk, akikkel éppen most ástuk ki a csatabárdot. Beszereztek egy szörnyűségesen kinéző vizsla keveréket, dobbantanak munkába menet fél ötkro, a kutyulimutyuli meg vonítani kezd öt óra tájban. (Az utóbbi időben mondjuk már ritkábban.) Ráadásul tök szabálytalanul tartják a kutyát. Volt is az időben konfliktus emiatt, erre tegnap valami meveszekedett barom betömte a zárukat egy fogpiszkálóval vagy gyufaszállal, és mi segítettünk bejutni a lakásba. Sajnos, nem lennénk valami klassz betörők, mert a zárat nem sikerült megbuherálni, két és fél óra próbálkozás után csak az ajtót tudtam betörni. Ma este zárat szerelek fel. A rohadt kellemetlen incidens egyetlen haszna, hogy sikerült ismét emberi hangot megütnünk a két furapók csajjal, ami tulajdonképpen mégis jobb, mint a folyamatosan feljebb srófolt feszültség.