Vissza a jövőbe

Trychydts | | | 2009., április 11., 6:47 | | |

Az utóbbi időben olyan furcsán éreztem magam. Mintha egy nappal magam előtt járnék. Megbeszélem a nyomdával, hogy a céges kiadvány 14-re kell. Aztán nézem: 14-e hétfő. Biztosan elfelejtettem, hogy 14-e húsvét hétfő, de azért valami mégis zavar, mert kifejezetten úgy emlékszem, hogy ezt igyekeztem nem elfelejteni. A találkozóim időpontjai is így csúszkálnak — a nap persze marad, csak a dátumok csúszkálnak össze-vissza. Míg végre tegnap, a családi vacsorán, amikor elkezdem kérdezgetni, hogy akkor most mi lesz május másodikával, mert akkor akár le is mehetnénk a farmra, mindenki csak néz rám, aztán Kathy édesapja csak megkérdezi, hogy én most 2008-ról vagy 2010-ről beszélek. Merthogy május elseje, azt tuti péntek, hiába mutogatom a telefonba épített naptáramat. Nézem, nézem: 2008-rólbeszélek. Beállítom a naptáram (alighanem egy akkupiszka közben jött rám egy pillanatnyi elmezavar), és szinte hallom, ahogy helyrekattan a valóság.

A húsvéti vacsora amúgy — a némiképp rendhagyó időpontot nem számítva — remekül sikerült, úgy látszik, sikerült folytatni a tavaly teremtett hagyományt. Sonkából úgy látszik, mégsem lett volna túlzás egy három kilós parasztsonka, de múlt héten, amikor piacoltam, még elég szürreálisnak tűnt, hogy egy olyat főzzek meg. Sonkaízű tojással viszont el vagyok látva egy ideig.

Kedden (látszik, mennyire maga alá temetett a kiadvány) Sssz-el találkoztam, elvitt egy zöld teázóba, ahol egy ismertebb alternatív zenész szolgált fel nekünk. Sssz-t még régebbről ismeri, a főiskoláról, én meg az igazi nevét nem is tudtam, csak a művészt. De ezzel csak itthon szembesültem, amikor rákerestem a Google-ben.

Ma meg Csabival találkozom, persze csak az immáron szokásos piacolás (úgy látszik, annyira tényleg nem estem messze a fámtól) meg némi délelőtti művészkedés után.