Tavasz illat, nyár illat… a télé meg elillant

kzt | | | 2009., április 02., 14:14 | | |

Nah, ahogy megérkezett a tavasz én is kibújok a gubóból. Ez a tavaszelő szeles-hideg idő teljesen begubóztatott. Nem volt kedvem semmihez. Napokon át tudtam volna aludni a behúzott függöny mögött, de tegnap, amikor Tryvel közös megegyezéssel amellett döntöttünk reggel hogy nem kell kabát… hazafelé boldogan konstatáltam, hogy valóban semmi szükség rá. Ma pedig minden kiteljesedett.

Látom milyen szépen süt a nap, úgyhogy Olgit leinvitáltam az autómatához egy jéghideg CocaColára. Útközben megjegyzi, hogy nem érzem a waffel illatát? Nevetek. Strand szag van. A telep udvarán strand szag. Abszurdum, és mégis. Visszafelé menet Évi kapott el hogy csatlakozzak hozzá a konyhába. Beszélgettünk egy sort a kajaimádatunkról, és konstatáltuk hogy mindketten szívesen zabálunk ha arról van szó. De most majd jön a nyár, ami ugye elveszi az ember étvágyát, meg jön a gyümölcs meg zöldségszezon, ami meg valahogy felfrissíti az ember életkedvét. Már tegnap is miután hazaértem meleg étel helyett inkább gyümölcssalátát rittyentettem magamnak, csak mert azt kívántam. Aztán elmeséltem Olgi strandját Évinek, aki totál felbuzdult rajta, úgyhogy vad „miért jó a nyár?” játékba kezdtünk, és a strand imádott zajával zártuk a sort végül, csak mert kicsit lelohadt a lelkesedésünk az iroda falait látva. Ez ugyanis nem egy strand (még akkor sem hogyha az udvaron félrevezető illatok terjengenek). Szóval kicsit sóvárogva vissza blattyogtunk a helyünkre, én pedig betermeltem a jéghideg Coca Colámat a „nyárra való” tekintettel.

Amúgy a „nincskedvemsemmihez” gubóból, más miatt is távoznom kellett. A portfóliómat el kellett küldenem valakinek, úgyhogy az oldalakat lapozgatva elfogott az alkothatnék. Mondhatni napok óta templéteket gyártok, csak mert feldob. Az ötletek dőlnek belőlem, az pedig mindig jó. Szeretem feneketlen kútnak érezni magam. No, meg kicsit buzdulgatok az új Lectusos honlapunk miatt is, amit Try épp renoválgat, méghozzá egyenesen bele egy wordpress motorba. És akkor már akciódúsabban fog működni, mert van néhány tervünk vele. Pofozunk bele némi hasznos információt. Én pedig szívesen. Mármint grafikai részről, hiszen fotótechnikában mégiscsak Try van otthon. Én inkább érzéssel működöm ha fotózásról van szó, és elbíbelődöm némi tükörreflexes alappal.

Szóval ahogy kisüt a nap, megjön az életkedvem is, ami pincebogár létemre nem is kis teljesítmény.