Harmadszorra is nekifutottam

Trychydts | | | 2009., március 13., 2:02 | | | Kategóriák:

Ismét költözés előtt állok a munkahelyen: ezúttal folyosó túloldalára költözünk kettesben Lizzel. Nem is olyan régen még ő volt a rejtélyes ismeretlen, aki Spanyolországban nyaral, miközben én birkózom a próbaidős viszontagságaimmal, most meg ő lesz az egyetlen szobatársam, akivel együtt költözünk. Az utódaink már el is kezdtek átköltözni hozzánk, így momentán öten vagyunk négy asztalra. Szerencsére mi a birtokon belül levők faarcával fogadhatjuk ezt a problémát, az újonnan jövőre bízva, hogy lemeccseljék, milyen bontásban van szükségük a két szabadon levő munkaállomásra. Tulajdonképpen mozdulnánk is szívesen, de a leendő szobánk egyelőre M. cuccaival van tele, aki a hétvégén tér magához annyira külföldi kiküldetéséből, hogy kiürítse nekünk a helyiséget. Így a folyosó egy oldalán leszünk A.-val, nem a belső udvarra, hanem az „utcára” néz majd az ablakunk. Liz és én jelenleg egy paravánnal vagyunk egymástól elválasztva; az új helyen a paraván is megszűnik majd, amit egyáltalán nem bánok. Felállás nélkül lehet majd szemkontaktot teremteni.

Akinek elege van az első videóleckémből, az fellélegezhet, mert e-mailben megérkezett algi értékelése is, így az ő tanácsai, valamint Balu véleménye alapján összeállt egy végleges változat. Persze a hibátlantól ez is nagyon messze van, de aki azt gondolja, hogy ezen egy videón és épületen fogom tökéletesre fejleszteni a technikámat, annak sajnos csalódnia kell. Ma állványt is vittem a munkahelyemre, így a snittek egy részét újra tudtam rögzíteni, illetve most már jó pár új is van az első változathoz képest.

Most, hogy én is „aktív” tag lettem, természetesen elolvastam a Youtube szabályzatát, ajánlásait a tartalomra, illetve a copyrighttal kapcsolatos oldalt. Főleg az utóbbi volt vicces. Ha keresek valamit, akkor az általában valami jogsértő dolog. (Legutóbb például a Mátrixból túrtam fel egy részt.) Más kérdés, hogy mennyire okoz ez ténylegesen kárt. Mindenesetre a tényleges állapotokhoz képest vicces, hogy a Youtube nagyon durván hangsúlyozza, hogy a legjobban akkor jár mindenki, ha a felhasználók saját anyagokat töltenek fel, mert TV-műsorokat, sorozatokat stb. bizony tilos, még a tulajdonos megjelölésével és tilos, és akkor is tilos, ha került fel hasonló már az oldalra.

Az akvárium elég érdekesen néz ki most, hogy radikálisan lecsökkent a nagy halak száma. Most egy pár nagy, és egy nagyon nagy rakás kis hal úszkál a vízben. Egyedül a harcsák száma maradt változatlan, jelenleg ők képviselik az állandóságot.

Nemrég számot vetettem azzal, mennyivel szociálisabb vagyok, mint tavaly, például, amikor pedig szintén tettem erőfeszítéseket annak érdekében, hogy legalább időnként legyenek körülöttem emberek. Idén többször találkoztam egy csomó emberrel, mint a tavalyi év folyamán összesen; ráadásul sokkal rendszeresebben és sokoldalúbban tartjuk a kapcsolatot. Ráadásul, ahogy a dolgok most állnak, május végéig utazásból is túlteljesítjük a tavalyi kvótánkat Kathyvel. Szóval elég pezsgősen indul ez a 2009.