Új piaci szereplő belépése

Trychydts | | | 2009., január 24., 19:11 | | |

1 Trackback

Mindezidáig a Házibuli Classic leginkább az én reszortom volt, de jelentem, a Peti & Co. is beszállt a biznisszbe. Elsődleges erősségük a ki tudja, honnan és milyen horribilis áron szervált szendvics know-how, a második az elég érdekes szerkezetű lakás. Amit szokásommal ellentétben ezúttal én is végignéztem, még érdekes történet is jár  hozzá, szóval tényleg lehetett itt egy kihasználására váró üzleti niche. További fejlődési lehetőségeket az általam megkérdezett üzleti tanácsadók elsősorban asztal-vonalon, vagy új, hajlékonyabb lábú barátok beszerzésében látnak. Az e célra szervezett konferencián felvetődött a társasájáték-üzletág fejlesztése is, de végül a jelenlevők arra a konklúzióra jutottak, hogy azt a partnerkapcsolataik révén is meg tudják oldalni.

A rendezvényen végre komolyan vettem azt az, utóbbi időben elég sokszor megszegett fogadalmamat, hogy többször fogok privát bulin fotózni. Főleg a közeli portrékat szerettem régen, ha másnak nem is, nekem feltétlenül hiányoznak. Most ráerősítettem erre egy kicsit, ráadásul további, intezív teszt alá vetettem a fix fókuszos, manuális objektíveimet is. Az eredmények részletes kielemzése még várat magára.

Az összejövetel fő eseménye, a bérelt készlettel rendezett Caylus-parti végül megnyugtatóan szoros eredménnyel zárult. Közben megerősödött bennem az az elképzelés, hogy ha ennek a játéknak alapvetően két frusztráló vonása van. Az egyik, hogy arcátlanul ki tud fizetődni a kezdetben hozott áldozatok: ha az ember bevállalja az iszonyatosnak tűnő vérveszteséget, lenyeli a kaján megjegyzéseket és fejleszt, akkor az nagyon vissza tud jönni. A másik, hogy az utolsó körben még minden megváltozhat: aki egészen addig kaján somolygással vezetett, az a végelszámolásnál még mindig orcára hullhat. Eddig legalábbis az általam megfigyelt partik alkalmával mindig így volt.

Az estet egy elég jól sikerült sétával zártuk le Kathyvel. Az odaúttól eltérően visszafelé már sikerült megtalálnunk a helyes irányt, és egy nagyon hangulatos, csendes, ködös, hűvös estés csellengés lett a dologból, miközben nem tévedtünk el és nem tettünk felesleges kerülőt sem.

Insiderek meg is nézhetik az elkészült fotókat a Flickr-en.