Re: Új piaci szereplő belépése

szpeti | | | 2009., január 29., 9:39 | | |

A szendvicsek receptjének eredetijét Noémi hozta otthonról és reggelire szoktuk enni, de mivel az átlagos reggelikhez képest sokáig tart elkészíteni, csak hétvégén. Olyankor viszont igazi ünnep a hétvége. Először is szükséges hozzá három főtt tojás. Ezután a tepsit kirakjuk kenyérrel (általában 6 szelet készül így) és megvajazzuk. Teszünk rá felvágottat, jellemzően párizsit, a szeletelt főtt tojást, meg ami még esetleg eszünkbe jut, például paprikát, valamint mustárt, kecsapot, majonézt, és végül az egészre sajtot reszelünk. Ezt 5-10 percig melegítjük a sütőben, amíg a kenyér ropogós nem lesz, végül több körben elfogyasztjuk, mert egyszerre nehéz lenne.

A bulira Noémi teljesen másfélét akart, de amikor hétfőn próbaképpen elkészítette, neki nem ízlett (nekem igen, az ötletet mégis passzoltuk). A másféle szendvics hozzávalói viszont rendelkezésre álltak, illetve többféle felvágottat és party-kenyeret is vettünk. Ez alapján tehát párizsi helyett akármilyen felvágott jó, a tojás stimmelt, plusz kétféle hagyma, túró, uborka, paprika és piros arany volt még itthon, ezeket mind ízlésesen elhelyeztük a szendvicseken. A vékony kenyér miatt kicsit rövidebb ideig melegítettük a sütőben és frissen tálaltuk.