Örültem a szerencsének

Trychydts | | | 2009., január 17., 15:03 | | |

A munkám egyik aspektusa, hogy információt adok másoknak a Cégről. Na nem mintha olyan okos lennék, egyszerűen csak én vagyok az egyablakos ügyintézés. Te beadod a kérdést, én kiadom a választ, ami legálisan felhasználható. Elég sokféle emberrel össze lehet így futni.

Amatőr kis mazsolákkal, akik fél füllel hallottak valamit, elsütik az összes trükköt, amit a kémsuli felvételi előkészítőjének első óráján elanekdotáznak a tanárok. „Nézze, a jelentés mindenképpen elkészül, max benne lesz, hogy maguk nem segítettek”. Hát hajrá. Ettől az infó még nem sül meg gyorsabban.

Vannak a gigalusták, akik minden problémájukkal ahhoz fordulnak, akinek a telefonszáma épp szem előtt van. Adott esetben hozzám. Neki össze kell állítania egy statisztikai áttekintést a város parizergyártó üzemeiről. Sajnos, mi ezzel nem foglalkozunk. Hát márpedig neki mindenképpen le kell adnia valamit, szóval ezt a problémát meg kell oldanunk. Sajnálom, de a többes szám első személyt nem tartok indokoltnak. Hogy ő most mekkorát csalódott. Hogy én azt mennyire sajnálom, de a parizergyártás ettől még nem lesz a szakmai látórkörömben.

Kis görény, aki először elvárja, hogy álljak a rendelkezésére, a hatáskörömön éppen csak egy picit túlnyúló dolgokkal. Érti, hogy ezt már nem lenne kötelességünk kiadni, de légyszilégyszi ezt most mégis. Segítsek neki szöveget értelmezni. Túrjak fel neki apróságokat. És amikor rájön, hogy egyszerűen csak hülye ahhoz, hogy ütős anyagot hozzon össze, akkor hatalmas leleplezésként tálalja, hogy egy hat évvel ezelőtt publikált szórólapunk láblécében elírtunk a levelezési címünket. További sok sikert.

Persze vannak baráti elemek is. Mondjuk a muksó, akiknek a honlapjára kéne egy fotó, mert ugyan mind a ketten jelen voltunk egy meetingen, csak éppen mi gondoskodtunk fotósról (rólam), ők meg nem. Sebaj, azért vagyok, hogy legyen, aki nem vacakol a saját szerzői jogaival. Akinek kellene az a huszonnégy oldalas háttérelemzés, amit három hét alatt hoztam össze, vaskos túlórázással, és eddig hozzávetőleges számítások szerint négyen-öten olvasták el. Hát ezt az embert meg egyenesen szeretem, küldök is neki egy thaiföldi nyaralást a szülinapjára.

Néha adódnak meglepetések is. Mint például az a tag, aki Isolde férjeként mutatkozott be a minap.