2006 – tea – utóíze

kzt | | | 2008., május 19., 13:01 | | |

Milyen érzés volt belvárosi fellegváramat egy külvárosi csendes nyugodtra cserélni? Milyen volt zajos elvadult életem egy nyugodt kiegyensúlyozottra cserélni? Nahát ezen filózgatok, amikor pötyögöm a választ Adam kollegámnak, aki a dohányrágás elhagyása, és az alkoholról való leszokás után most a napi rendszerességgel fogyasztott TS (tudatmodósítósüti) leszokását fontolgatja. Bíztatom, hogy csak így tovább, én is keresztül mentem rajta, és ha már így belejön a leszokósdiba, akkor talán a rendszeres megcsalás mellôzését is felvehetné a listájára – bár mi a fenét vár az ember egy rockzenésztôl. Kissé sértôdötten válaszol, miközben azon agyalok, hogy szerintem még kifejezetten még büszke is rá. Mindegy a fiúk késôbb érnek… és vannak akik soha.

Most kicsit visszaolvasgattam 2006-ba, és az akkori Try ismét eszembejutatta azt az isteni speckó teát, aminek az összetevôit egy vietnámi árustól szereztem be. Már ugye a vietnámi negyedtôl jóval messzebb lakom, és a tél beköszöntével annó a tea gondolata is kiment a fejembôl, pedig idén sem lesz enyhe nyarunk, úgyhogy jobb lesz mihamarabb feltankolni belôle (és ismét felszeparálni a sötétítôfüggönyt a falat beterítô vadiúj ablakunkra). Tea… remélem még árulnak friss füvet hozzá, mert a szárítottnak egészen más íze van.

Aztán vannak itt újítások is. Tegnap épp Hermionénak ecseteltem a tervben lévô újításokat a lakáson, amire belelkesült, no persze én meg örültem neki. Rögtön el is meséltem részletesen is, hogy hogyan fog kinézni az új konyhabútor, amit méretre szabatunk egy apa által szerzett transzilvániai csempésszel (olcsón szerzi be az anyagokat, és szép dolgokat csinál). Szóval olyan kék színu^ ajtaja lesz, és faberakásos munkapultja, és vééégre sok sok pakolnivaló hellyel, a járólap pedig barna lesz… és Try azt mondta majd MI megoldjuk – mire én elröhögtem magam, de aztán kiderült hogy komolyan gondolta, és akkor már csak arra gondoltam, hogy hát ez jó móka lesz… és én már csak azért imádkozom hogy remélem jól mértük le jövendôbeli konyhabútorunk paramétereit, és nem lesz belôle atomnagy pofáraesés…