Turning point

Trychydts | | | 2007., december 05., 23:19 | | |

Holnap reggel Trychydts szépen felöltözik és munkába áll. Jövő héten talán már szolgálati laptopja is lesz, már ha nem rúgják ki addig. Főállású kommunikátor lesz a lelkem, sajtóreferensnek nem kellett, de aztán csak sikerült jó helyre küldenie az önéletrajzát, mert egyik nap hívták egy öltönyös profi titkárságáról, hogy az öltönyös, versenyszférában edződött profi beszélni akar vele. Így most szép, áramvonalas munkahelye van, egy minden eddiginél áramvonalasabb főnökkel, bár Vöröstündér és Geebee azért elég masszív alapozást jelentett. (Már most túl azon, hogy nélkülük soha nem jutott volna el ide.)

Kicsit persze para az egész, most egy masszív tanulási időszak következik, és a munkaidő sem lesz semmi, bár hogy pontosan mennyit kell majd bent lennem, azt most még diszkrét homály fedi. Egyelőre örülök, hogy egy kicsit megint bekockul az életem, nem nekem kell kreatívan kitalálnom az egyik hónapban, hogy milyen munkával fogok pénzt keresni a másikban. Nem a meglevő szakmai tapasztalataimat kell felélnem, hanem ismét módomban áll majd újakat szereznem. És végül nem olyan állás mellett kötöttem ki, ami az eddig összeszívott skilljeim 30%-át hasznosítja — sokkal inkább érdemes inkább száztíz százalékról beszélnem.

A hétre amúgy két házibuli is jutott nekem: hétfőn Geebee, Balu&Zso pusztította nálunk a Kathy által összerántott szójavadast és az általam egész délután csendesen, lassan főzögetett levest. Utána jenga, fényképnézegetés, majd próbáltuk Balut lebeszélni arról, hogy unalmas reklámvideókat kelljen nézegetnünk. :) Ma pedig Chloé-nak rittyentettünk egy kis welcome home partyt, lévén, hogy ő is megtért Tükörországból. Ez utóbbi sem volt semmi, Kathy barátnői aztán ott vannak a szeren, ha körtelefonon bonyolított kavarásról van szó. Egyszer csak azt vettem észre, hogy tele van a lakás szendvicset készítő csajokkal, én meg sajtot reszelek — pedig a partyt nem is nálam tartottuk.