Idiotisztikus bumburnyákok

Trychydts | | | 2007., március 29., 23:19 | | |

Szubdermális telefon: a hallóka a koponyacsontodba van bevezetve, a mikorfon a beszédközpontodba van kötve, így úgy tudsz beszélni, hogy rajtad kívül senki sem hallja az adást. Remek kis találmány; nekem mégsincs ilyenem. Egyrészt nem rajongok érte, hogy össze-vissza drótozzák a koponyámat, másrészt vannak azért hátrányai is. Például abszolút nem látszik rajtad, hogy telefonálsz, így akit hozzád szólnak, nem értik, miért bámulsz vissza rájuk meredt szemmel és összeszorított fogakkal.

Beletelik pár napba, amíg felfogom, hogy az újságárus srác a kedvenc standomnál miért csak kézjelekkel hajlandó velem érintkezni. Tudom, hogy tud beszélni, hozzám mégsem szól soha egy szót sem, amikor kiprinteli nekem a kért lapokat, és elveszem a szokásos napi koffeinkivonatomat a hűtőből. Aztán egyszer csak leesik a tantusz, és ahelyett, hogy átadnám volna neki a csipkártyámat, a meredt szemébe nézek, és közölöm vele, hogy vagy most azonnal befejezi a telefonálást, vagy én is telefonálok, de a főnökének.

Persze tudom, hogy az a koreai cég, amelyik a standot felügyeli, piszkosul ügyel ám a fegyelemre; a fél órán belül kiszálló, fekete öltönyös ellenőr pedig az égvilágon mindenre fel lenne hatalmazva, az azonnali elbocsátást is beleérve. Szóval a srác állkapcsa egy másodperc alatt elengedt, és hajlandó volt szavakkal kísérve kiszolgálni.

— Tudod, mondom neki, miközben kicsomagolok egy chillis rágót — én is árultam újságot, de soha nem telefonáltam, ha jöttek a vevők.

— Csakhogy itt folyton jönnek — panaszolja, talán felcsillan benne a remény, hogy végre keblére ölelhet egy megértő kollégát.

Megdermed kezemben a rágós papír.

— Értsem úgy — kérdezem, selymesen doromboló, de egyre vésztjóslóbb hangomon, és megint felsejlett bennem az öltönyös ellenőr képe — hogy mi, vevők, zavarunk a telefonálásban?

— Nem így értettem, motyorássza a srác.

Még szerencse. Nem ilyen szerencsés az a hat éve nem látott ismerős, aki képes volt hatszázadiknak is elküldeni nekem egy regisztációs lapot — iratkozzak fel valami honlapra, cserébe, ő, a bumburnyák, kap majd valami kütyüt, már ha sikerül elég embert bepaliznia.

Udvarias hangon megírom neki, hogy mostantól blokkolva van nálam, és mivel egy közösségi hálózatban művelte mindezt, fel is nyomom szépen a helyi felügyeleten.

I hate salesmen.