Trychydts | | | 2005., december 10., 11:06 | | |

Bulizas Callal

Nem sokkal azutan futottunk ossze, hogy berendezkedtem a BB-ben; kicsit elobb ertem a White Lionhoz, ezert epp azon tortem a fejem, hogy korbeszimatoljak-e vagy sem, amikor kiviharzott elem. A White Lion egy eleg hangulatos hely, Cal meg szerintem eleg jol passzolhat a pult moge – a fonokehez mindenesetre remekul illik feelingben. Nem tom, ti hogy vagytok vele, de en Lest egy magas, fekete haju fickonak kepzeltem el valahol negyven es otven kozott – ehhez kepest egy kopasz, kover ficko, es szerintem mar otvenot eves se lesz soha az eleetben. Cal mindenesetre eleg jol megvan, rovidebb a haja, mint amilyennek valaha lattam, bar allitolag a fodrasznak specifikusan meghagyta, hogy ugy akar kinezni, mint Brad Pitt – na ez nem sikerult.

Osszefutottam a legendary Danielle-lel is; na, ez is egy vicces elemeny volt – egy erosen kreol boru, kis fonatokba szedett, hosszu haju leanyzorol van szo, aki sovany a sovanysag elkepzelheto izleses hataraaig. Fura volt nezegetni, ahogy szolgalja ki a kozepkoru, nagydarab torzsvendegeket – mintha a csapos lanya keszulne valami farsangi eloadasra vagy ilyesmi.

Cal amugy ma postazik, kis szerencsevel meg fogom tudni csipni a fenykepezogeppel, amint epp ezt csinalja. Aztan holnap csapos lesz, ugyhogy majd azt is meg fogom tudni orokiteni. Nb. mindket szakmaja eros nyomot hagyott mar kedves baratunkon – ha az utcan setalgatva nem epp a levelbedobo rekeszkeket kritizalgatja („most nezd meg, hogy lehet ebbe egy A/4-es levelet bedobni” – „na igen, ez mar valami”), akkor a szembejovo torzsvendegeknek kurjongatja, hogy allrightMark (ez a Mark nem en vagyok). Nekem amugy eleg erdekes a statuszom mellette, szerintem a White Lionos ismerosok tobbsege azt hiszi, hogy en egy angolul megmukkanni nem tudo kis idiota lehetek, mert minden kommunikaciot a szemelyi titkarom Cal intezett helyettem. Ugyhogy a vegen mar vettem egy zacsko csipszet, majdnem teljesen onalloan, csak hogy bebizonyitsam, mennyire penges angolom van. Sajna kohogok, es elegge be vagyok rekedve igy ez a dolog egyelore nem mindig teljesen problemamentes – a chipsandgravys mukinak is akartam mondani valami marha kedveset de nem jott ossze. Egyszeruen nem hallotta.

Az mindenesetre eleg jo kiderult, hogy az ale nem az en vilagom – Cal viszont eleg szamolatlanul donti magaba ezeket a barna soroket. Amikor o pintet ivott, en felpinteztem, de igy se igazan tudtam kovetni a lepest – a fishandchips utani soret mar egyedul kellett meginnia szegenykemnek. Raadasul csupa olyasmit szerettem meg it Angilaban, ami neki nem igazan jott be – peldaul a cider black, ami ugye – ahogy Cal szorgalmasabb olvasoi tudhatjak – a feketeribizlis sort jelentik. Mindenesetre nem rugtam be, bar eleg nehez volt mar a fejem, mire hazaertem.
Bristol Backpackers

No, vegul nekem kell irnom errol a helyrol. Szoval ez egy igazi regi angol haz a varos kellos kozepeben, viszonylag fiatalosan berendezgetve – kozponti futes, emeletes agyak, plazmateve, de mondjuk faragott fa lepcsokorlat es voros tegla az epulet falan. Jo kis zegzugos, haromszintes haz, nemtom hany dormitoryval – en a B/2-ben lakom, egy emeletes agy masodik emeleten.

Talan a konyha a legerdekesebb az egeszben. Egy ontottvassal futtatott tancterem, ket mosogatoval, egy rakas tuzhely, harom frigo, legalabb hat szekreny es egy rakas erdekes rendszabaly. Tea-kakao-kave az ingyen van, a kajat viszont mindenki maganak veszi, es itt is tartja, kis felcimkezett dobozokban meg kosarakban. Lopni persze szigoruan tilos, de nem csak valami bajos elvitt ertelemben – 24 oran keresztul kamerazzak a konyhat, es ha lopsz, akkor repulsz, termeszetesen refund nelkul es akkor meg orulhetsz, ha nem hivjak a zsarukat.

A furdo szinten eleg erdekes – ot percig alldogaltam benne ma reggel, mire rajottem, hogy miert nem mukodik a melegvizes csap. Mert az nem melegvizes csap, hanem csak egy szabalyzo, ahol beallithatod, hogy milyen viz follyon a „hidegvizes” csapbol.

Amugy minden tiszta es rendes, az agynemu illatos, az agy kenyelmes, a takaro dogmeleg, a parna puha, es tenyleg latszik, hogy a tulajok mindent megtesznek annak erdekeben, hogy az itt lakok minel jobban erezzek magukat. Az internet pedig meg magyar mercevel merve sem draga.