Trychydts | | | 2005., október 09., 12:22 | | |

– Légy szíves, szúrjatok le, hogy dolgozzam!
– Figyelj, Balu, én is dolgoznék, fél órája lejárt a határidő, cikket kell írnom, zavarsz, nekem is dolgoznom kéne, ne piszkálj, ne nyafogj, ne gyere át többet, húzz vissza az irodába és dolgozz!
– Köszi, ezt akartam hallani!

Munkaterápia

Haláli sztori, szerintem mindenképpen meg kell hallgatnotok. Édesanyám nyitott nekem egy számlát Amerikában, hogy tudjak magamnak ezt-azt rendelni az Interneten. Tulajdonképpen egy flickr pro account volt az, amire a legnagyobb „szükségem volt”. El is készült a számla, három fordulóban minden adatot megtudtam, ami elvben kell ahhoz, hogy az ember megindítson egy tranzakciót.

A flickr azonban a PayPal nevű szolgáltatón keresztül kezeli a fizetéseit, ami egy ultrabiztonságos rendszer: miután hat adatot megadtál, kiküldi a 1,25 dollárral meg egy kóddal, amit még külön meg kell adni. Megírtam édesanyámnak, hogy ha majd jön a számlalevél a banktól, ugyan írja már meg nekem a kódot.

Ez volt augusztus végén, aztóta semmi; édesanyám utoljára tegnap esküdött meg, hogy semmiféle kódot nem látott, noha az 1,25 dolcsit kiszámlázták. Közben engem meg már kéthetente piszkált a PayPal, hogy ugyan, fejezzem már be a tranzakciómat. Úgyhogy tegnap édesanyám pont felhívott, és megnézettem vele a számlalevelet. Megnézi, és ezt mondja. „Na. Mondtam, hogy nincs itt semmi. 1,25 dollár – PayPal 4361.” :)

Amúgy a tranzakció ma reggel törlődött volna a rendszerből, így egy Flickr Pro azonosító boldog tulajdonosa vagyok.

Tegnap-tegnapelőtt megint vezszerkesztettem, Vizi szerintem még most is a főhadiszálláson suvickolja az olvasószerkesztők vérét a falakról. Jo mosolya egyre fagyosabb lett, valahányszor bementem a kiképzőterembe; aztán, amikor a levegőben levő nitrogén már zúzmaraként csapódott az arcára, akkor a pillantása lett egyre metszőbb; először csak a papírt vagdosta össze vele, aztán a falakba karistolt mindenfélét – amikor utoljára rá mertem nézni, éppen a monitor üvegéből pattant ki egy darab a tekintetől. Asszem, nem fogok tőle karácsonyi ajándékot kapni.

Mellesleg az ő képei a legnézettebbek között vannak a flickr-en.

Amúgy a 16 oldalas Nyúzból 7-et mi írtunk tele Vizivel. Déja vu.