Trychydts | | | 2005., július 19., 15:17 | | |

„Milyen tisztán ragyog – mondta a Koordinátor. De… tudod mit? A valószínűségszámításból azt következik, hogy még szebbek is vannak.”

Stanislaw Lem: Éden

Rendbe raktam méltán híres fűszerkollekciómat. Tulajdonképpen elég irritáló volt, amikor fehér borsot kerestem, de a fűszerkes dobozból mindig csak – szintén a káosz miatt bontott – fekete borsos csomagok ugráltak a kezembe. De ennek most vége, katonás sorba rendeztem mindegyik tasakot, a felirattal felfelé, egész jól lehet benne böngészgetni.

Lassan újra operációs rendszert kell majd telepítenem. Gondolom, maradok majd a Mandrake-nél, amit újabban, nyilván valamiféle zseniális kommunikációs trükk jegyében Mandrivának kell majd hívni. Nem gáz, még lehet, hogy majd fizetek is érte. Tényleg jó és tényleg használható. Amelyik program meg nem, az tré. A pine például a tréség csúcsa, nem fordul, nem érhető el normális formákban, dokumentációja pedig nincs. Régen ilyenkor a Windowst istenítettem, most benyalok egy vödör nyugtatót, és megnyugtatom magam, hogy úgyis Thunderbirdöt használok, ami a levelezőprogramok általam ismert csúcsa. És valahogy sose tartott két percnél tovább a telepítés.

Holnap Gólyanúz-szerkesztés lesz. Remélem, nem köszönt rám majd az ilyenkor szokásos agyhalott-állapot, amikor alig vagyok képes bármiféle kreativitást tanúsítani. Szerencsére tördelő leszek; ilyenkor a megengedhető legkisebb kreativitás szintje sokkal magasabb, így a vérciki teljesítményt talán kizárhatjuk.