#Vercsorbcooking-Try féle nagy szakácskönyvteszt: Indian Kitchen — Tadka Dal

Trychydts | | | 2018., október 28., 20:07 | | | Kategóriák: ,

Évek óta állt tíz deka vörös lencse a szekrényben, úgyhogy nagyon megörültem ennek a receptnek. Mostanában amúgy is vonzanak a vegetáriánus ételek, ez meg egy lencse alapú főétel volt.

Megint egy tipikus egyedényes étel — gyorsan elkészül, zéró stresszel, és a végeredmény egy igen finom, kellemesen fűszeres, a hűvös őszt kellemesen felmelegítő, sárgaborsó főzeléknél kicsit sűrűbb lencsetrutyi, ami mellé igen jól meg köretnek egy kis rizs. Friss koriander teszi még frissebbé — ez a keleti konyha petrezselyemzöldje.

A recept simán és egyszerűen követhető volt, és ez volt az első étel, amit kiválasztottam a szakácskönyvből — semmilyen olyan fűszert nem tartalmaz, amely fejvakarásra késztetne egy közepesen gyakorlott, nyugati civilizációban gyakorlatot szerzett amatőr szakácsot.