#Vercsorbcooking-Try féle nagy szakácskönyvteszt: Jamie’s Italy/Pesce intero al forno in crosta di sale

Trychydts | | | 2018., augusztus 31., 23:49 | | |

Így utoljára egy igazi, „tudod, kivel szórakozzál” típusú recept Jamie-től. Süssem meg a pikkelyes halakat sókéregben — eddig nem is hangzik rosszul. Mondjuk a három pisztránghoz meg az egy makrélához két kiló kell, de szerencsére a só még nem hiánycikk. A baj ott kezdődik, hogy Jamie ezt a receptet is fel akarta turbózni.

A só lényege ebben az esetben ugye az, hogy jól kiszárítsa a sülő halat. Tehát a folyadék a halból árad a só felé. Szóval hogy akkor mégis, minek kell nekem citrushéjat, köménymagot kevernem a kéregbe, sehogy sem értettem: hiszen a nafta soha nem fog a sóból a halba áradni. Mindegy, elég kényszeres vagyok ahhoz, hogy megcsináljam, de nyugodtan mondhatom, ennek tényleg semmi értelme, ha finom, omlós halat akar valaki, akkor bagyulálja be jó vastag sókéregbe és felejtse el a felesleges fancyskedést.

Finom, friss paradicsomos salátát ettünk hozzá, minimális olívaolajjal.

Fish baked in salt. #husbandcooking #fishforsunday #healthyfood #fishheads #jamiesitalian #jamieoliverrecipe

Zsófia Dániel (@danielzsofia) által megosztott bejegyzés,