Ébredés a kanapén…

Trychydts | | | 2011., február 06., 10:08 | | |

Édesanyámnál töltöttem az éjszakát, tegnap este ugyanis A király beszédét néztem meg egy logopédus társaságában. Elsőre nem tűnt valami vonzónak a dolog, végül a rottentomatoes számai győztek meg — szerencsére nem csak átmenetileg. A Karib-tenger kalózazainak Barbossa kapitányát nemkonvencionális beszédterepautaként látni pedig tényleg különös élmény volt. Azt hiszem, őt még jobban élveztem, mint Colin Firth-öt, aki amúgy szintén abszolút odateszi magát.

Mozi után akciós menüket ettünk a Burger Kingben, utána sóztuk a sült krumplit. Maga a rendelés sem volt semmi, édesanyám ugyanis nem beszélte a helyi dialektust, így szabályosan tolmácsolnom kellett a pénztáros srác kérdéseit, édesanyám pedig csak nekem válaszolgatott, mint egy hamburgerre áhítozó orosz grófnő.

Reggel először édesanyám horkolására ébredtem, aztán a telefonja kezdett el zümmögni — persze ő még erre is csak durmolt tovább. Aztán kiderült, hogy véletlenül hívta fel nagymamám nővére — de ha már vonalban voltak, hát csevegtek egyet. Mondjuk annyira nem bántam, hogy felkeltem, elég borzasztó rémálmaim voltak, stresszesek is meg erőszakosak is. Most meg éppen szimultán laptopozunk., aztán én lassan indulok a piacra. Jó hosszú ideje ez az első alkalom, hogy Bruckhart nélkül megyek, de tegnap mégis egyszerűbb volt így szervezni a programot. Legalább hazakerül a Lidl-ös zacskóm. Tojástartó viszont ismét nincs nálam, pedig lassan egy egészen csinos kollekció áll össze otthon.