Kihasználtam a vasárnapot

Trychydts | | | 2010., június 07., 15:37 | | |

Van Bibliám a Kindle-re! King James fordítás — nagyon sokat dilemmáztam a Standard American version mellett, de mivel angolul eddig a King James-féle kiadással ismerkedtem a legtöbbet, végül maradtam ennél. Amúgy szenzációs navigációs lehetőségek — remek tartalomjegyzék, közvetlen adott vershez lapozási lehetőség, plusz nagyon jó könyvön belüli navigáció. Persze elég furának hathat (tegnap, amikor Petiéket látogattam, szerintem annak is hatott), hogy az én életformám mellett Bibliára vágyom, de az az igazság, hogy olyan sokszor kell csak a referencia miatt, hogy úgy érzem, mindenképpen megérte azt a nyolc dollárt. Amúgy ahhoz képest, hogy kb. egyidős a Károli Bibliával, elképesztő, mennyivel olvashatóbb — úgy látszik, az angol akkoriban sokkal alkalmasabb volt ilyen bonyolult szövegek visszaadására.

Rendbe raktam otthon a könyveimet, megint rend van — elöl van, aminek elöl kell lennie, hátul, aminek hátul kell, kábé minden kézre áll és nem olvasott dolgokat pedig archiváltam. Így az utóbbi két év beszerzéseinek is jutott rendes hely — különösen a fotós könyveim és a Lem-összes érdemelte meg a jelenleginél gondosabb elhelyezést.

Tegnap végre odakeveredtem Petiékhez is — egyre aranyosabb a csajszijuk, tegnap már elszántam annyira magam arra, hogy ölbe vegyem egy picit meg piszéztünk is egyet. Elég barátságos volt velem is, javarészt csak csöndesen nézegetett a nagy szemeivel, aztán búcsúzásképpen még elmosolyodott. Jó látni, hogy azért vannak még gyerekek, akik nem teljesen érzéketlenek a sármomra.

Reggel piac és édesanyám, délelőtt IKEA, délben takarítás, délután és este egy-egy vendégség, este Bibilavásárlás: szerintem senki nem mondhatja, hogy elvesztegettem volna a vasárnapomat.