Usb_modeswitch

Trychydts | | | 2010., január 24., 18:15 | | |

Olyan ez a Linux, hogy mindig megmagyarázza. Sose ő a hülye :). Most is csak arról volt szó, hogy az USB-stickek először mass storage device-ként láthatók, hogy aztán amikor Windows alatt feltelepítettük a drivert, akkor onnantól kezdve egy kötetleválasztás vagy egy speciális vezérőlód segítségével mindig átváltja modem üzemmódba. Így aztán nem volt más teendőm, mint telepíteni egy usb_modeswitch nevű programot, amely ezt Linux alatt is megcsinálja. Ez nyilván egy átlagfelhasználónak — l. édesanyám — is nyilván tök magától értetődő, nem is értem, miért kellett ezen bosszankodnom. Most már rendben felismeri a modemet, csatlakozik is a hálózathoz, éppen csak adatforgalmat nem engedélyez. Gondolom, az majd egy másik hasonló trükk eredménye lesz.

Voltunk a húgoméknál karácsonyozni. Christopher Prücsök most már teljesen rá van kattanva Kathyre, húzza magával mindehová, vele intéztet magának DVD-t,  vele kotortatja ki a felhúzhatós autót a konyhaszekrény alól, együtt mosnak fel és az ő általa épített tornyot nem rombolja szét, szemben pl. az enyémmel vagy a szüleiével. Szerintem Kathy arca gyerekkódban valami nagyon bizalomgerjesztőt és szimpatikusat jelent, mert megfigyeltem, hogy nem csak Christopher Prücsöknek jött be hasonlóképpen.

Édesanyám bablevest főzött, így nála is tettünk egy kört. Ebből eszembe jutott, hogy én már elég régen meg akarom mutatni Kathynek a Balu-féle böjtös bablevest, úgyhogy szerintem majd arra is sort kerítünk hamarosan.

Ezzel el is telt a nap, ilyen apróságokra, mint olvasás, készülés a jövő hét utáni héten esedékes játékra, takarítás stb. már nem volt időm. Úgy látszik, bizonyos oprendszerek nem annyira családbarátak.