Barátkozzunk nőkkel!

Trychydts | | | 2009., augusztus 04., 5:05 | | |

1 Trackback

Kevésbé nem is tudnék egyetérteni.

Elég sok nő barátom volt, sőt, most is van — volt, akivel tisztáztuk is ezt a lefekvés-dolgot, volt, akivel magától és teljesen egyértelmű volt, volt, akivel csak évekig voltunk szoros kapcsolatban, és még a közelében sem voltunk annak, hogy történjen valami.

A dolog nyitja inkább az, hogy milyen módon közelítesz az illetők felé. Ha ugyanazt a sablon alkalmazod, mint amikor randizni akarsz vagy flörtölsz, abból persze csak félreértés lehet. (A flört lényege ráadásul pont ez: úgy csinálsz, mintha nem történne semmi, miközben mindketten tudjátok, hogy történik valami. Így, ha az ember menet közben kiszáll, akkor sem kell semmit sem tisztázni, mégis minden egyértelmű.)

Markánsan meg kell különböztetni a legelső lépésnél, hogy mit szeretnél. Egyszerűen nem viselkedhetsz úgy a másikkal, mintha nő lenne, nem gyakorolhatsz felé olyan gesztusokat, amelyeket férfiak szoktak nők felé; nem lehetnek lovagias fenntartásaid a beszédtémákkal kapcsolatban, illetve nem szabad ragaszkodnod a személyes kapcsolattartáshoz. Nekem majdnem az összes lánybarátságom hosszas levelezéssel indult, napi öt oldalas levelekkel.

Elképesztően felszabadító érzés nőkkel barátkozni — Woody Allent parafrazálva, ha képes vagy túllépni a szexuális eredetű feszültségeken, és az első perctől világossá teszed, hogy mi az, ami kizárt, kapásból megduplázódnak az esélyeid, hogy hozzád hasonló gondolkodású barátaid legyenek. Minél kevésbé vagy macho, annál nagyobb ez a szorzó. Volt idő, amikor nálam ez jóval nagyobb volt kettőnél.