Keszthely, McDonalds

Trychydts | | | 2009., július 12., 9:40 | | |

Elég kényelmesen indultunk el… mondjuk eleve úgy volt betervezve, hogy nem stresszeljük magunkat agyon a korai indulással, de végül, mire mindent szépen élére vasaltunk, már negyed hat is volt. Szerencsére nagyobb forgalom meg egyéb bonyodalmak nélkül megúsztuk, leszámítva a menetrendszerint, kétszázzal tépő, audis-béemvés elmebetegeket az autópályán. Életem első tíz napos ap-matrincájának vagyok boldog tulajdonosa, akárhányszor gondolok bele, mindig úgy érzem, hogy ez egy fair deal. Egyébként a Balaton mellett is most először jöttem el végig autópályán, úgyhogy innentől kezdve ez már egy száz százalékig úttörő nyaralásnak nevezhető.

A mai napot, a szükséges papírmunkák lerendezése után az alapkészletek feltöltésével kezdtük, mert ezúttal olyan helyen nyaralunk, ahol tényleg lehet használni a konyhát, mi több, saját konyhánk van. Így bevásárolgattunk kábé szerdáig, de szerencsére Keszthely elég közel van, szóval, ha kelleni fog valami, akkor az lesz.

Az internetet, rutinos netbook-felhasználóként eleve a Mcdonalds infrastruktúrjára terveztem — elvégre mégis nyaralni vagyunk, egy kis minimális médiaböjt is bele kell, hogy férjen. Azért jó tudni, hogy ha kell valami, akkor mégis lesz széles sáv.

„Megszerveztem” életem első legénybúcsúját is, ami tök jól sikerült, ahhoz képest, hogy csak egy mezítlábas billiárdparti volt. A búcsúztatott természetes Balu volt, és hatalmas poénnak bizonyult, annak ellenére, hogy nekem azért voltak előzetes paráim. Szerencsére indokolatlanul, végül senki nem maradt ki, aki el akart jönni, és a meghívottaknak megdöbbentően nagy százaléka meg is jelent. Mi több, még némi legénybúcsú-tematikát is sikerült teljesen spontán összedobnunk: a csapatok szervezésében pl. egy oldalra álltak a már házasok (meg Balu) meg a nemházasok, meg voltak legénybúcsús poénok is, de pont a spontaneitás miatt annyira nem erőltetetten.

Előtte meg pasikat fotóztunk Kathy-vel, így kapásból nem is emlékszem olyan alkalomra, amikor ezzel kísérleteztem volna, leszámítva persze Baluék esküvői előfotózását, meg a múlt héten megtörtént eskvői fotózást, de hát ez aligha számít. A végeredmény szerintem nem lett rossz, de szerencsére ezúttal ezt nem nekem kell eldöntenem.