Geekes dolgok

Trychydts | | | 2009., február 05., 23:44 | | |

1 Trackback

Újabb Google-szolgáltatás vett le a lábamról: kábé egy hete vagyok Google Calendar felhasználó, és azt hiszem, most egy jó darabig az is maradok. Olyan bájosan egyszerű, és mégis olyan megkapóan praktikus. Megoszthatom másokkal, nem felejtek el dolgokat, a nap eseményeihez tartozó eseményeket oda tudom tenni, hová valók. Frankón bevált, még ha olyan nagyon sok programot eddig nem is kellett bejegyeznem.

Az új munkaasztalom miatt szükségem lett volna billentyűzetnek arra is alátámasztókájára, amelyik lehetővé teszi, hogy a billentyűzet ne vízszintesen feküdjön az asztalon. Mivel ez törött volt, igényeltem egyet a Helpdeskről. Erre egy vadiúj, zacskóból ott helyben kicsomagolt HP-billentyűzetet kaptam, amin egyenesen forradalmi élmény a gépelés. A döntés, illetve a billentyűzet görbülete pont kézreáll, a gombok ellenállása és hangja épp a lehető legkényelmesebb, szvóal iszonyú kellemes rajta gépelni. Mivel nem vagyok a billentyűzeten kajálós típus, ezért van rá esély, hogy nálam viszonylag sokáig megmarad ebben az állapotban. Annyira belelkesített, hogy elhatároztam, itthonra is veszek egy, a jelenleginél jobb billentyűzetet. Legalább a Kathytől kapott, bámulatosan dögös és kézreálló Speedlink egerem nem érzi majd olyan egyedül magát.

Hétvégén megkezdtem a személyes honlapom harmadik verziójának fejlesztését. A grafikus izé meg a kukába; az új változat az általam amúgy is régóta imádott Web Design is 95% Typography című cikkben lefektett irányvonalak alapján készül.