Mozgalmas ünnepnap

Trychydts | | | 2008., december 26., 20:49 | | |

Konganak a lépteink a szellemváros utcáin, minden bolt be van zárva, de nagyon, a buszmegálló óta sehol egy lélek. Elég sietősen kellett elindulnunk otthonról, amikor kitaláltuk, hogy ma kezdünk valami igazán érdekeset az életünkkel és elmegyünk korcsolyázni egyet. Volt fél óránk, hogy összerántsuk magunkat meg a cuccunkat, szóval a reggelit rögtön lehúztuk a sürgős teendők listájáról, így valami kis harapnivalóra vadászunk. Nagyon nem idegesen, mivel már jött szemben egy manusz, McDonalds hamburgerrel a kezében, és nagyon nem úgy nézett ki, mint aki előrlátó módon még Szenteste előtt spájzolt be magának. De egy ilyen napon a McDonalds — minden tiszteletünk elismerése mellett — maximum csak a Dzs Terv lehet.

Ott van például az a remek, klasszikusan régimódi kis hely, ahol az Univerzum legjobb tatárbifsztekjét keveri valamilyen méltatlanul mellőzött lángelme. Nem tennék fel rá nagy összeget, hogy nyitva találjuk, de nyitva találjuk, még pontosabban sikerül a nyitás pillanatára megérkeznünk. Lévén napok óta kvázi ünnep, némi arcoskodásnak tűnik nekem, hogy éltapot tesznek elénk (valahol már azon meg vagyok lepődve, hogy van tonik), de a pincér rezzenetlen arccal felveszi a rendelést, mi több, a két perc múlva esedékes szabadkozás is csak annyi, hogy mivel most főzik Kathy által rendelt hagymalevest, arra várni kell. Mi meg eléggé ráérünk, lévén tisztességes ráhagyással terveztük a programot, szóval dumálgatunk, iszogatunk, amíg kihozzák a kosztot, utána sokkal békésebben indulunk meg a korcsolyapálya felé.

Ezúttal sikerül elég hamar formába lendülnöm, nem úgy, mint januárban, amikor melleseg megfogadtuk, hogy egy-két héten belül visszatérünk még a dologra. Fényképezek, iszom napközis teát, és sikerül esés nélkül abszolválnom a dolgot. Ami az én alkatom mellett elég nagy szerencse mind rám, mind a korcsolyázóközönség közelemben tartózkodó részére nézve.

Hazafelé elengedjük a buszt, inkább megvárjuk Philengyt, aki éppen átutazóba megy valahová: mint kiderül, nem megy, mert a járatát törölték. Hazakísér hát minket, hogy aztán nem sokkal később kocsival kíséreljék meg ismét eljuttatni a rendeltetési helyére. Remélem, odaér.