Konyhaszekrény, csapó 1.

Trychydts | | | 2008., július 03., 11:01 | | |

Előfordul, hogy az ember valami állati sárkányosra számít, aztán mégis megússza viszonylag olcsón. A lakásfelújítási projektnek szerves részét képezi egy konyhaszekrény is, ami — tekintettel kicsiny otthonunk lényegében mikroszkopikus és egészen túlvilági geometriájú mivoltára — Tanár Úr egy Custom Konyhaszekrényre vendégelt meg bennünket. A beszerelés meg egy közös projekt, amitől én, elsősorban a várható nehézségek miatt, előre rettegtem.

Ehhez képes kisült, hogy egy kis higgadtsággal és precizitással lényegében mindent el lehet rendezni. Tanár Úr szépen, nyugisan, ugyanakkor pontosan lecentizte, hogy hol legyenek a vasalatok — engem meg ugye Kun Szun Lung pallérozott rögzítéstechnikára, így célszerszámom is volt, meg a célszerszámot használni is tudtam. Vezetőlyuk, normál lyuk, tipli, tipli, csavar, csavar. Szépen fel is került, a tervrajzokhoz képest csak minimális, szabad szemmel nem igazán észrevehető eltérésekkel.

Azért még most is elképedek olykor, micsoda egy fura tákolmány ez a Barrytown. A falak összevissza vannak mindenféle anyagból, és nem ám síkak: itt egy kis kidudorodás, ott egy kis horpadás, itt egy kis betongerenda, mint Kinder tojásban a műanyag csiga. Boldog idők voltak, amíg azt gondoltam, hogy egy alkalmi barkácsembernek az ütvefúró a maximum, amire szüksége van. Ütvefúró egy túróst — fúrókalapács nélkül mozdulni sem lehet.

Jövő héten, ha minden jól megy, befejeződik a szekrényépítés, és akkor nem a lakás véletlenszerűen kiválasztott pontjain kell majd tárolnunk az amúgy meglepően sokszínű konyhafelszerelésünket.