Try 30 – V. felvofnás: Barátok közt

kzt | | | 2008., június 15., 17:26 | | |

Helyszín: átlagos városi billiárd-pub. Főszereplő: Vacsakamati. Egyik kezében a dákó, másik kezében mobilja melyen épp kitartóan beszél. Az utolsó lökéshez készül, még pedig arra hogy a fekete golyót belevarázsolja a megfelelő lyukba. Hűséges csapattársa Balu már mellé is szökken, hogy telefonját átvegye, és Vacskamati füléhez tartsa. Így hősünk végre zavartalanul bonyolíthatja tovább telefonbeszélgetését, miközben végre lő… éééééééééééés, a feketegolyó benn van! Megnyerték a játékot. Bámulatos befejezés! Nos, ez Vacskamati :)

Az est egy másik kiemelkedően vicces mozzanata, amikor Zsó szambázik oda mellém, hogy megérdeklődje, nincs-e kedvünk nekünk is csatlakozni a vízi túrázók hordájához – mire csak egy elfojtott kacagást tudok kinyögni és egy szarkasztikus kijelentést…

– Tudod, az a helyzet, hogy én imádok minden ilyesmit, szóval én százezer százalékig támogatnám az ötletet. De ha sikerül Try-t rávenned arra hogy menjünk mi is, akkor fizetek neked egy rekesz sört!

Ekkor még úgy éreztem eleget hallottam már életemben Try-t vízi túrákról fanyalogni, és biztos voltam bennem tartozik kedvenc tevékenységei közé a vízbe borulás, étlen szomjan levés, sátorozásra alkalmatlan helyen sátorozás, rovarinvázió stb. – ennek fényében meglepődtem volna, ha igen mond. És akkor meglepődtem. Zsó széles mosollyal közeledve mondja:

– Try az mondja ő benne van, ha te is – és ekkor nekem leesett az állam. Egészen a padlóig. Azt hiszem ezek után, és azok után hogy itthon is keresztül rágtuk magunkat a dolgon, és egyöntetűen arra az eredményre jutottunk, hogy menni akarunk, bátran kijelenthetem hogy vízi túrára megyünk a nyáron. Hát nem klassz? :)

Végül mi még Csabival és Algival ott maradtunk csocsózni egyet. Mondhatni először irányítottunk fémrúdra felnyársalt műanyag focistákat Try-vel. Szóval ehhoz képest 10 meccsből egyet még meg is nyertünk! Ennek ellenére marhára élveztük. Asszem ez az egyetlen játék, amiben röhögtünk azon is hogy ronggyá vertek.