Folyamatban

Trychydts | | | 2007., augusztus 30., 18:00 | | |

Ha egy tyúk egy nap alatt egy tojást tojik, akkor hány tyúk hány nap alatt hány tojást tojik?

Legutóbb a netállomás-építői melóm tesztjén kódolnom kellett, mint az őrült, nagy stressz alatt, minél kreatívabban — most mindenféle nyakatekert, de azért egyszerű szöveges számtanpéldákat oldogatok a Nagy Titkos Lehetőség bemutatkozó gyakorlatán, aztán kis táblában satírozgatok, hogy könnyebb legyen javítani. Van ennek is előnye: mire befejezem a kis levezető csevejt Callal, már csörög is a mobilom, nemzetközi tapasztalatokon edződött, fiatal, egyen humánerőforrás-hang: „nagyon jól sikerült a teszt, mehetünk tovább”.

Szóval kedden állásinterjú, ami perspektíva ugyan, és azt hiszem, nem is vagyok rossz a műfajban (van egy kedves, megnyerő, udvarias, intelligens, visszafogottan, de azért intenzíven érdeklődő arcom, ilyenkor azt szoktam felvenni), de azért még nem a kedvenc szórakozásom. Általában amikor ott vagyok, simán veszem az akadályt, csak utána bombázom szerencsétlen, jobb sorsra érdemes ismerőseimet körömrágós üzenetekkel, meg előtte van görcsben, táplálék és folyadék befogadására nem vagy csak alig képes állapotban a gyomrom. Szerencsére a stressz alatti teljesítés műfaja abszolút nem idegen tőlem, így ha kihívás van, tudom a legjobbat nyújtani. Reménykedem hát.

A másik meló még mindig függőben, informátoraim szerint még mindig versenyben vagyok és hamarosan várható a döntés. És hétfőn megyek C terv első körre, szóval a jövő hétre lesz elég kihívás, remélem, nem az eredmény ígérete nélkül. Érezni akarom már végre a megkönnyebbülés ízét, rendszeresen fel akarok kelni és pénzért akarok dolgozni. Hat hét szabi bőségesen elegendő volt, köszi szépen, egy meló rendel, mármint Kogutowic papán kívül, aminek első etapjával elkészültem, és nem csapták serpenyőstül vissza az arcomba.

Erik idehaza. Szeretek assembly programozókkal beszélgetni, szóval felőlem jöhetne gyakrabban is — amíg édesanyám műszempillákat rakat be, egész érdekes rálátást szerzek egy republikánus informatikus látásmódjáról demokráciáról, feminizmusról, számítástechnikai és politikai kultúráról. Azért odaát csak gördülékenyebben megy minden.