Emlékek lemezen

Trychydts | | | 2007., április 14., 23:55 | | |

Takarítunk. Valahányszor feltúrom a lakást valamilyen hivatalos cucc miatt, mindig kiderül, hogy mekkora kupi van — ráadásul most Kathy „csomagolatlan műhajfoszlányok — hajgumi — VV ceruza” kombója is csatlakozik az én default „régi újságok — régi, aktualitásukat vesztett adathordozók — felesleges jegyzetek” szemetemhez. Kathy a konyhát hozza a rendbe, a hűtőre is ráfér már egy kiadós pucolás, a tűzhelyen is van mit suvickolni, mostalna is akad — én meg a szobát ganajozom. Van egy pár régi CD, címke meg felirat nélkül, ezúttal elszánom magam, és átnézem mindet.

Többségük persze teljesen érdektelen kacat; amikor még nem volt megfelelő munkaállomásom otthon, célszerűbb volt ilyen ideiglenes tárolóeszközökön hazavinnem a dolgokat, mint a hálón keresztül áttolni az irodai munkám terabyte-jait. Mennek a kukába. Akad azonban egy-két biztonsági mentés is, ami viszont tartalmazza évekkel ezelőtti levelezésem még megmenthető foszlányait. Akkoriban még elég alacsonyan szerepeltem a céges ranglétrán, a mostani barátaim is elég kezdők voltak még — ezért lényegesen kevesebb levelet kaptam, mint mostanság, de azért, ami megmaradt, az sem semmi.

Első levelezgetéseim Callal (a vasvilla szó első használata kettőn kapcsolatában, a netállomás-szerkesztés alapjai, ahogy akkor képzeltem), Baluval pár levélfoszlány, beszélgetés Colinnal az első koncertjéről, és persze a csajok: Freya, Sauropsida, Nory, a Kapitány (micsoda nyálas kölyök tudtam lenni, úristen). Kinkajus levelezésem sajnos annyira titkos volt, hogy még magamnak sem tartottam meg belőle másolatot, pedig az tényleg vicces volt. (Ahogy hallom az egyik közösségi háló pletykásai között, hozzáment valami pénzes pasihoz — mindig is így képzeltem a jövőjét.)

Mindenféle munkamailek — örömmel látom, hogy ma azért már lényegesen rutinosabban tárgyalok vezetőkkel és ügyfelekkel, mint akkoriban. Persze akkor még Mazsi is naivabb volt egy fokkal, Geebee akkori üzleti stílusán meg néha a röhögőgörcs is rámjön.

A szigorlati dolgozatom teljes levelezése. Beszélgetéseim Sssz-vel, elsősorban filozófiáról, de néha a nagykést is belevágjuk egymás hátába. (Apró tehcnikai adalék: Sssz levelei megvannak ugyan, de a mostani, új levelezőprogramom már nem tudja megfelelően interpretálni, a forráskódból kell kézzel kiböngésznek a tartalmakat.)

Édesanyám levelei szerteszét a nagyvilágból — egy olyasmi, ami nem nagyon változott. Tele vannak kedvességgel meg aggódással, mindenféle iq-s poénokkal és persze nem szűnik meg piszkálni mindenféle nyelvvizsgák meg dolgozatok miatt. Plus ca change, plus c’est la meme chose.