Party time again

Trychydts | | | 2007., április 04., 14:56 | | |

Hosszú ideje nem volt már nálam összejövetel — Zsónak mindig volt valamilyen vizsgája, amire rá lehetett kenni, éppen miért nem ér rá kedvenc álompárom, nélkülük pedig elég nehezen tudok bulit elképzelni. Úgyhogy, amikor Balu szól, 31-én akár rá is érnének, eléggé megörülök, és vad keresgélésbe kezdek az amerikaia szakácskönyvfile-ban, amit édesanyám hozott nekem.

Sikerül is egész jó kis menüt kifundálnom, előző este már pácolok, jó kis csípős, Halloween-i barbecue-s szósz; másnap így csak a zöldségkoktélt kell összedobnom leves gyanánt, illetve a sütőbe tenni, amit egész éjjel elkészítettem.

Stratégiai játékot játszunk természetesen, mi mást, lassan ez is hagyománnyá válik a házibulijaimon. Általában persze veszíteni szoktam, amit nem is bánok különösebben — az elmúlt évek egészen jól megtanítottak arra, hogyan lehet ezt szépen csinálni, ilyenkor amúgy is lefoglalnak házigazdai teendőim. Persze, ha Catant játszunk, számomra a szemétkedés már önmagában is elegendő élvezetet jelent, így szinte nem is kell törekednem a győzelemre.

Balu és Zsó elég gyilkos párost alkotnak ketten, ezt is megfigyeltem már nemegyszer — végül valami csoda folytán csak sikerül meglepetésszerű győzelmet aratnom, noha nem tudom pontosan, azért-e, mert Balu ennyire elém akart vágni a győzelemben, vagy egyszerűen csak ennyire szereti a teátrális jeleneteket, és csak az utolsó pillanatban akart reagálni a meglepetésszerű hadműveletemre. Warcraft mindenesetre ennyire még nem fárasztott le.

Felnyaljuk a vacsorát, Kathy turmixhabja is nagy sikert arat. Kicsit még dumálgatunk, csereberéljük a könyveinket (még így is van pár darab, ami nálam marad Balu készletéből, engesztelésül megdobom őt egy Count Kevin képregénykollekcióval, meg egy Transmetropolitan folytatással), aztán szépen lassan szivárogni kezdenek, mi pedig magunkra maradunk a romokon.

Bedobunk pár falatot? — kérdezem Kathyt, aki válasz helyett hanyatt dobja magát az ágyon. Zsibbad az agyam nekem is, de nagyon kellemesen. Benyomjuk a Kaze no Yojimbo következő epizódját, és egyszer csak azon kapom magam, hihetetlenül várom már a névnapi bulimat.