Ítélet végrehajtás

kzt | | | 2006., szeptember 06., 19:54 | | |

Eltekintve attól hogy a szememből bizonyos időközönként potyognak a könnyek, egész romantikus hangulatban vagyok. Persze a szemem fáj, éget, de Try gondoskodik az állandó kamillás borogatásomról. Azt mondja az jót tesz neki. Nem nagyon hisz a korszerű hókuszpókuszokban.

Ilyenkor nyár végén mindig úgy érzem, hogy egy korszak lezárul, és kezdődik valami új. Persze, ami kezdődik az igazából az egyetem, és az előkészítő, ahova jelentkeztem, a mostantól rendszeres fotós megbízatások külföldi utakkal megspékelve, és egy flexitájm grafikusi állás (ahol már nyáron is dolgoztam). Aztán jön az időváltozás, aminek valami egészen más hangulata és atmoszférája van… na ettől lesz totál romantikus hangulatom. Egyszerűen várom már a menetrendszerinti levegőlehűlés, aztán kicsit később a hóesést, és valami békés nyugodt kellemes időszakot.

Általában talpraesettnek tartom magam, de ha boltban, étteremben vagy bárhol máshol hibát követnek el, és nekem panaszt kéne tennem, akkor ehelyett kedvesen mosolygok, vállat vonok, és nem foglalkozom vele, mert apróságnak vélem, és feleslegesnek. Max. otthon bosszankodom egy sort.

A történet a következő: tegnap meghívtam Try-t étterembe, hogy ebédeljünk együtt ahol a következő apróságok történtek:
1. hibapont: a pincér, aki odavezetett minket az asztalhoz, nem nézte meg hogy hányan vagyunk, így étlapot csak Try kapott, én késve.
2. hibapont: a pincér nem kérdezte meg mit kérünk inni, hanem elviharzott.
3. hibapont: a pincér jön felvenni a rendelést, Try serkentőt kér. A pincér közli, hogy elfogyott (a serkentő sehol sem fogyhat ki!!! – állítja Try).
4. hibapont: amikor algás pizzát rendelek dupla adag szójasajttal a pincér megkérdezi tőlem, hogy vastag vagy vékony tésztával kérem-e. Vastag – mondom. Fél óra múlva a pincér kijön, és közli, hogy vékonnyal készítették, jó-e nekem a vékony, vagy süssenek újat. A szemeim fennakadnak. Try válaszol helyettem: süssenek újat!
5. hibapont: a pincér bemegy, és kihozza Try pizzáját. Ezúttal mindketten kiakadunk, hiszen ha egyszer már együtt jöttünk étteremben, akkor szeretnénk EGYÜTT elfogyasztani az ételünket. Try udvariasan visszaküldi a pincért, és közli vele, hogy akkor hozza ki neki a pizzát, ha már az enyém is készen van.
6. hibapont: újabb fél óra elteltével, végre kihozzák a mini pizzámat. Ugyan ekkor már megjegyzem Trychydts-nek, hogy ennyi idő alatt otthon megsütöttem volna magamnak egy pizzát házilag (és cseppet sem állíthatom hogy teltház volt).
Az elején még visszakoztam, hogy igényt tartsak egy csevelyre az üzletvezetővel, ám a 6. hibapont után egyetértettem Try-vel, hogy talán az étterem érdekében is érdemes lenne beszélgetni egyet vele. Szóval Try hivatta, elmondta a pontokat, az üzletvezető pedig tökéletesen egyetértett velünk, hogy nem ez az eljárás. Végül meghívott minket egy *sajnálom kávéra*, és felszólított minket, hogyha hasonló történne a közeljövőben, az első elégedetlenség után szóljunk neki azonnal.

Ekkor értettem meg, hogy talán néha mégiscsak megéri szólni… Szóval végül ingyen kávéval, és némi új tapasztalattal távoztam a helyről. Kösz Try xD.

Most hívott Chloé, új hírekkel szolgált egy régi ügy kapcsán. Mindig sikerül mosolyt csalnia az arcomra. Volt egy elég jelentős afférunk egy jól menő üzletemberrel évekkel ezelőtt. Mocskosul megszívatott minket. Persze az én múltammal nem volt nehéz olyan információkhoz jutni, amikkel egy életre lemoshattuk a pályáról a fickót. Szóval az információszerzés, és némi nyomozás, no meg detektívmeló után, megszorongattuk a pasit. Ő ugyan még az utolsó pillanatban is meg volt győződve arról, hogy van hova menekülnie, persze tévedett. Szóval akkor Chloéval robbantottunk, és minden mocskos kis melléküzletét lelepleztük a nyilvánosság előtt. Lemostuk a színről. Azóta padlót mos. Próbál felkapaszkodni. Chloé ma is ilyesmiről számolt be nekem, de valahogy mindig pofára esik. Nem sajnálom. Nagyon csúnyán viselkedett.

Apropó, a fodrászom új hajat csinált nekem. Ezúttal mangásra vette a figurát ;).