Pihis csütörtök, üzleti péntek

Trychydts | | | 2006., augusztus 04., 16:30 | | |

Hiába ütök össze tradicionális szlovák kaját Kathynek, nem aratok vele osztatlan sikert: talán azért, mert ő nem tradicionális szlovák. Mindegy, nekem még másnapra is marad belőle.

Másnap aztán egész nap a városban bóklászunk, de mire hazaérünk, már tigrisként veti magát a Sandbendersre: még félálomban is azt látom, hogyan mozognak az ujjai a levegőben, a csak a VR-szemüvegében megjelenő grafikai interface felett. Negyed hat van, amikor a Sandbenders jellegzetes kijelentkező hangjára ébredek fel.

A délelőttöt a Sprawlban töltöm, mindenféle bonyolult banki tranzakciókkal: érvénytelenítek pár, általam már nem használt hitelchipet, egy bájosan kezdő kis bankoslány segítségével átfésüljük az érdemben levő szerződéseimet — szegénynek szemlátomást nem csak az ügyviteli rutinnal vannak problémái, de még az új banki szoftverrel is meggyűlik a baja. Egy idős, féloldalas rózsaszín hajfestéses nő ugrik át időről időre a pultjába, hogy helyrehozzon ezt-azt; koponyájának másik oldalra tökkopaszra borotvált, a bank fényei megcsillannak a fejébe épített csatlakozókon. Lefogadom, hogy véglegesített munkatárs, csak azoknak fizetnek a pénzintézetek ilyen méregdrága implantokat.

Mire hazaérek, vár rám egy újabb meló, meg lassan be kéne fejeznem azt, amit még Geebeenek kezdtem el; a szedai megbeszélés egészen kielégítően záródott, de még lesz mit csiszolnom rajta. Nem tudom, kedves olvasóim, feltűnt-e nektek, de ez a fickó egyre gyakrabban jelenik meg az életemben megbízóként. Déja vu.