Nyári változatosságok

Trychydts | | | 2006., július 22., 11:11 | | |

Vicces úgy kinézni az ablakon, hogy az ember egy tavat lát, fákkal meg minden. Annak sem igazán tudom az idejét, hogy mikor ültem már utoljára tábortűz körül, és mikor ettem utoljára valódi disznóból készült szalonnát. Kathy persze ilyenkor is marad az undorító szójakolbászánál — megkóstolok egy kihűlt darabot, kábé olyan íze van, mint a paprikás csalinak gyerekkoromban, amikor még pecázást imitáltunk a Dunánál.

Dolores megmutatja a Tejutat; ahogy hanynatt fekszem a fűben, rögtön leesik, miért szeret Kathy időről-időre médiaböjt-kúrát tartani.

No persze amikor hazaérve ismét áramlani kezdenek a bitek a hálózati interfészben, akkor azért elönt valamelyes megnyugvás. Prezentálom Geebeenek a megbeszélt designt — elég meglepő és fura érzés, de lényegében első szóra megveszi. Egy-két kisebb módosítást kér csak, de azokat gyerekjáték lesz beprogramozni.

Cal nem csak az Elkerített Városba tért vissza, de végre neki is van rendes netcsatlakozása — egyik éjjel elég jól el is szórakoztat és ellát jótanácsokkal egy on-line beszélgetés keretében. Állítólag fogyni is fog — nekem maximum egy kicsit nyúzottabbnak tűnt a képe a monitoron keresztül, de a nemrég vásárolt karbonvázas bicaj hatása még nem igazán látszódik rajta.

Egyik este aztán némi változatosságra vágyunk, és becsúsztatom az édesanyámtól kapott szakácskönycsipet a számítógépembe. Némi keresgélés után találok valamit, ami vegetáriánus is, meg nekem is ízleni fog, és a hozzávalók után sem túlságosan sokat kajtatni a Sprall fűszerárusait. Amerikai ratatouille, ezerszer finomabb, mint a francia változat.