Városi pletyka

kzt | | | 2006., július 14., 17:22 | | |

A zöldfedeles könyv egy történetet mesél el. Laikus számára érthetetlen krikszkrakszok halmaza csupán. Kriptografikus módszerrel elrejtett történet. Aki nekem szánta a könyvet, annak tudnia kellett, hogy 13 három éves korom óta foglalkoztat a kódfejtés, és tudnia kellett, hogy tanultam. Ahhoz viszont, hogy erről bárki is információt szerezzen nem elég bemennie egy hivatalba, hogy kikérje az adataimat. Jó pár állammal odébb kell információ után kutatnia, egy isten háta mögötti elit iskolában.

Este elbóbiskoltam. Telefoncsörgésre ébredtem. A vonal túloldalán egy monoton hangú nő a Hilotrópia nevű cég alkalmazottjaként mutatkozott be. Érdeklődött, hogy hogy állok a könyv elolvasásával. Megszeppenve markolásztam headsetem zsinórját. Hosszú másodpercek teltek el, mire sikerült kinyögnöm, hogy jól, csak kicsit lassan megy az olvasás, mert rég foglalkoztam kriptográfiával. A vonal túloldalán a nő helyeselt, majd közölte, hogy jövő héten elkezdhetem a munkálatokat az illusztrációkkal. Nem értettem.

– Tessék? Mi-miféle illusztrációkkal? És-és mi ez az egész tulajdonképpen? – kérdeztem kicsit hevesebben a kelleténél.
– Semmi probléma. Időben tájékoztatjuk önt a részletekről. Amennyiben együttműködik velünk, magas bérezésben lesz része. Hamarosan újból jelentkezünk. További szép napot! – tompa koppanás.

A nő letette a kagylót. Szaggatott sípolás hallatszott a headseten át. Hogy mennyire utálom a titokzatoskodó megbízatásokat. Valahogy nem bírom a hatásvadász módszereket. Azt persze nem mondom, hogy nem keltették fel az érdeklődésemet. Hilotrópia… a cég elég nagy hírnévnek örvend az utóbbi időben. Valami fejlesztési projecttel elsöprő sikert aratott. Elsősorban kiadványokkal, könyvekkel foglalkozik. Egyes szekciói viszont kutatásokat is folytatnak. Városi pletyka…