Forróság még mindig

Trychydts | | | 2006., június 28., 17:56 | | |

Belépek a kormányzati irodaház márványborítású előcsarnokába, kissé pofán vág a légkondi. Makulátlan egyenruhájú, végletesen udvarias, de állig felfegyverzett, könnyű kevlárszövésű egyenruhába bújtatott kommandósok vizsgálnak át bennünket — vagy háromféle detektorkapun kell átmennem, a csomagomat is tételesen átvizsgálják, mire megkapom a személyim csipjépe az ideiglenes belépőkódot. Hosszú folyosókon kanyargunk végig, lábunk előtt kéken villóznak a kis útjelző nyilak, amíg odaérünk a kijelölt konferenciaterembe.

Azannya. Ingyen víz, pogácsa nincs — van viszont tápcsatlakozó az Ono-Sendainak, és mikrofon minden újságírónak. Régen volt rajtam már ekkora nyomás, de végül csak kipréselem magamból azt a pár kérdést, amit egyszerűen muszáj feltennem.

A megjavított légkondi a lakásomban tényleg remekül funkcionál; egész elviselhető lett tőle a klíma. Kicsit már régi darab, még szegény Nancyé volt, de még mindig megbirkózik ezekkel a városi cyberpunk nyarakkal is — emlékszem, nem is olyan régen abban az isten háta mögötti kommunában volt felinstallálva a házába.

Ma a bankban örültem a légkondinak — édesanyám eladja a cégét, és muszáj volt felszámolnom pár délkelet-ázsiai kötvényügyletet. Igaz, egy kicsit jobban is teperhettek volna, főleg a vállalati szekció volt egy kicsit túlságosan is üvegház-szerű.

Zoei ráállt valami speciális teára — egy kis vieatnami árustól veszi hozzá az alapanyagokat, gondolom, valami génkezelt növényről lehet szó, mert túl azon, hogy fantasztikusan oltja a szomjat, valahogy fel is dob meg ébren is tart.

Vihar éjjel — arra ébredtünk, hogy Zoei százhúsz kilós állványa a fotós célokra félreállított kerti reflektorral felborul a hirtelen huzattól kivágódó, masszív, törhetetlen polikarbonos ablaktábáltól. A lámpákért persze kár; a hirtelen felfirssülés azonban nagyon kellemesen érintett bennünket.

Ma este találkozó Baluval — mexikói sört veszünk a csajainak, aztán még hazafuvarozom a városszéli kis egyetemista telepre, ahol a barátnője lakik. Zsoe holnap vizsgázik ökológiából, és Balu feladata lesz arról gondoskodni, hogy csúcsformában induljon el otthonról. Ha ránézek a bevásárlókosarában púpozódó sör- és szójapogácsa-halmokra, algaszószos üvegekre, azt gondolom, nem lesz nehéz.