Trychydts | | | 2006., január 29., 11:51 | | |

1 Trackback

„– Nagyon nem vagyok nő, de le szeretném vágatni a hajam.”

— Megoldjuk.”

Catwalk

Gondolom, mindenki halálra aggódta magát a hajam miatt. Well, a Projekt TT (Trychydts Trendi) szenzációs sikerrel végződött: új hajszobrászomnak sikerült megtalálni az arany középutat a vállalható és az eredeti, a kellemesen zabolátlan és a férfias konzervativizmus között. Sose értettem női olvasóimat, mi ez az állandó para az új fodrászoktól, de tegnap ebbe is bepillantottam valamelyest. Úgyhogy: gazdagabb vagyok egy új hajjal és egy sötét titokkal.

Kábé elolvastam a Távoli tüzet: elolvastam a feléig, aztán az utolsó részt, aztán visszafelé haladva, de nem teljesen lineárisan a többit. Szar. A nyugati civilizáció kritikátlan imádata találkozik a leggusztustalanabb társadalmi elitizmussal és az emberkísérletek diszkrét bájával, mindez nyakonöntve egy teljesen tudománytalan, hogy azt ne mondjam, vérlázítóan dilettáns, nem mellesleg halálosan nárcisztikus alapállással. Zsoldos Péter lehúzta nálam magát a wc-n; amennyire király és fantasztikus és eredeti volt az Ellenpont, annyira a silányság és a gagyizmus totális mélypontja ez a hat évig készült kedvencregény. Inkább tanult volna meg festeni.

(A fent említett olvasási technikát egyébként Eco inspirálta bennem még anno; nehezen olvasható könyvekből lehet így teljesen újszerű élményt varázsolni.)

Rászokóban vagyok blogok archívumának olvasgatására. Főleg azokéra, akiében én is szerepelek. Milyen jó fej voltam olykor!